Наднормено тегло и затлъстяване – как да се справим?

1
297
Добави коментар
borola
borola

Не са редки случаите, когато в стремежа си да изглежда добре човек подлага тялото си на най-различни строги и изтощаващи диети без особено ефективни крайни резултати. Отслабването е самоцел за повечето от нас, което влияе не само на външния вид и самочувствието, но и на здравето ни като цяло. На практика повечето от проблемите с килограмите идват от неправилен режим на хранене или друга грешка в диетата, а не чак толкова от преяждане.

Кои са водещите причини за наднормено тегло и прекомерно натрупване на мазнини в организма?

Статистиката сочи, че приблизително 50% от българите в наши дни страдат от наднормено тегло и затлъстяване.

Причините са от най-различно естество:

– Стрес

– Нарушена обмяна на веществата

– Недостиг на сън

– Недостатъчно ефективен хранителен режим

– Ниска физическа активност

Какви са здравните рискове от наднорменото тегло и затлъстяването?

Затлъстяването в повечето случаи повишава риска от различни сърдечно-съдови проблеми като високо кръвно налягане и висок холестерол. Холестеролът е нормална съставна част на всички клетъчни мембрани в човешкия организъм. Тялото не може без него. При някои обменни нарушения обаче холестеролът не се усвоява от клетките и започва да се отлага по стените на кръвоносните съдове. Важно е да се отбележи, че здравият организъм може да се справи по-лесно с излишните количества холестерол, отколкото при състояния като наднормено тегло и затлъстяване.

Как да се преборим с наднорменото тегло и да подобрим здравето си?

Свалянето на килограми не винаги е лесно изпълнима задача. Редица изследвания показват, че в световен мащаб затлъстяването е сериозен проблем, който не трябва да се пренебрегва. Също така е доказано, че спазването на подходящ хранителен режим и редовни физически упражнения са ефективни начини за редуциране на теглото. От не по-малко значение за доброто здраве са качествената храна и приемът на природни продукти. Своевременната профилактика е от голямо значение за постигане на оптимални резултати.

Кой природен продукт е верен помощник в борбата с наднорменото тегло и затлъстяването?

Калорекс/Calorex® е природен продукт, който съдейства за изгаряне на мазнините най-вече в областта на корема и талията. Съдържа две взаимно допълващи се съставки – Garcinia Cambogia (хидроксицитрат) и хром пиколинат. Хидроксицитрат намалява количеството мазнини чрез увеличаване на изгарянето и потискане на синтезата им. Хром пиколинат потиска апетита и засилва основната обмяна на веществата.

Преглеждания:
612