Без грип по празниците – ето как!

1
152
Добави коментар
borola
borola

С идването на най-дългоочакваните празници възниква и опасността от прекарването им на легло с грип. В това време от годината на много от нас се налага да сме най-активни, за да можем да завършим задачите си в срок и да се отдадем на заслужена почивка. Често обаче, грипът поразява точно в най-неподходящия момент и разваля всички планове. В тази статия ви дадем няколко съвета, а които да се предпазите от коварния грип и да посрещнете новата година здрави.

Висока лична хигиена – малък шанс за грип

Добре е в грипния сезон да спазваме максимално добра лична хигиена. Тя е превантивната мярка, която ще ни спести много неразположения. Избягвайте да докосвате лицето си с непочистени ръце – преносът на бактерии към очите, носа или устата, увеличава риска от инфекция. По-високата лична хигиена, особено след возене в градски транспорт, използване на чужди работни пособия, контакт с болни от грип, е задължителна. Употребата на дезинфектанти е също силно препоръчителна.

Анти-грип активности

Движението е отговорът на много въпроси, свързани със здравето. През зимния сезон е важно да поддържаме добро ниво на активност. По този начин подпомагаме имунната си система, а когато тя е силна – вирусите нямат шанс. Заседналият начин на живот води до отслабване на имунитета. Избирайте активности, които да съответстват на вашите предпочитания – така ще спортувате за здраве с удоволствие. Кратките зимни разходки също не са за подценяване – свежият въздух носи много ползи за здравето.

Без опасност от грип с подходящ хранителен режим

В празничния месец всеки от нас има много задачи. Те са свързани с многобройни контакти, които повишават риска от заразяване с грип. За да се борим ефективно с вирусите ни трябва силно оръжие – нашата имунна система. А за да засилим имунитета си е много важно да се храним правилно. В режима си е нужно да включим повече сложни (полезни) въглехидрати, които ще ни държат по-дълго време сити и енергични. Дневното ни меню трябва да съдържа и възможно повече витамини. Консумацията на свежи плодове и зеленчуци е задължителна.
През зимния сезон, когато е по-трудно да си набавяме необходимите вещества, е препоръчително да се обърнем към продукт, който да съдържа ефективна комбинация от природни съставки за силен имунитет, за да сме победители в борбата срещу вирусите.

Въоръжете имунната система срещу вируса на грип

За да се радваме на празниците в отлично здраве, специалистите у нас препоръчват прием на природния имуностимулатор Имунобор Протект/Imunobor ® Protect. С уникалната си комбинация от три мощни активни съставки – бета-глюкан, витамин C и екстракт от плодовете на Роза канина, Имунобор Протект подсилва общия имунитет на организма, ефикасно се справя с първите симптоми на грип, бори се с възпалението в устната кухина и носоглътката, повлиява благоприятно локалния имунитет. Имунобор Протект е първият продукт у нас, съдържащ микронизиран бета-глюкан с 93% чистота, в таблетна форма. Бета-глюканът е единственият имуностимулатор с доказан механизъм на действие. Трите уникални съставки с взаимодопълващо се действие, правят  правилния избор за укрепване на защитните функции на организма. Продуктът е напълно безвреден, подходящ е за деца и възрастни и може да се приема продължително време.

Преглеждания:
7