Серина Уилямс отпадна от Australian Open :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
202
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

16-ата в световната ранглиста и 7-кратна шампионка в първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия по тенис, Серина Уилямс отпадна на четвъртфинал в тазгодишното издание на надпреварата. Американката ще трябва да събере ракетите си и да се прибере вкъщи, след като допусна обрат срещу 8-ата в света в решителния трети гейм – чехкинята Каролина Плишкова, и не успя да реализира 4 мачбола.

В началото на мача Плишкова поведе след ранен пробив и 6:4 в първия сет. Американката обаче се мобилизира в края на втората част и успя да върне един пробив за 4:4, а след това да реализира още един, за да изравни резултата.

Така се стигна до решителния трети сет. Уилямс бързо натрупа два пробива и поведе с 5:1. По всичко личеше, че тя ще бъде полуфиналистка в Мелбърн за 9-ти път в кариерата си. Чехкинята обаче беше на друго мнение. Тя намали за 3:5, а след това върна и втория пробив. В решителните последни разигравания бившата номер 1 в света пропусна да реализира 4 мачбола и в крайна сметка Плишкова вдигна победоносно ръце.

Серина все пак ще прибави точки към актива си за световната ранглиста, след като през миналата година не игра на Откритото първенство на Австралия, защото се бе отдала на грижи за първото си дете. За 8-ма титла в Мелбърн и 24-а от турнири от Големия шлем обаче ще трябва да почака.

Плишкова изравни баланса в преките двубои с американката и вече и двете имат по 2 успеха една срещу друга. На полуфинал американката ще играе срещу Наоми Осака, която победи Елина Свитолина.