Затлъстяване – как да му се противопоставим?

1
251
Добави коментар
borola
borola

Затлъстяването е един от най-обсъжданите здравни проблеми на съвременното общество. То се приема като хронично заболяване с нарастваща прогресия, което налага продължително лечение и се контролира трудно. Хората, страдащи от наднормено тегло са с повишен здравословен риск, поради опасността от развитие на диабет тип 2, атеросклероза, сърдечна недостатъчност, мозъчен инсулт, бъбречна недостатъчност и други. Затова е от изключително значение теглото да бъде поддържано в нормални граници.

“Как мога да отслабна здравословно?” е въпрос, който си задават десетки хора, страдащи от затлъстяване. Какъв е отговорът?

Диетолозите препоръчват комплексната терапия. Тя включва здравословен диетичен режим, физическа активност и промяна в начина на живот. Обикновено, обаче поради липса на време и мотивация се оказва твърде трудно човек да се приспособи към новите правила, които трябва да спазва, за да поддържа здравословно тегло. Ето защо специалисти препоръчват в процеса на отслабване да не се спазват драстични диети, с които да гладува този, който ги спазва. Напротив, много по-задоволителен ефект се наблюдава с балансирано хранене. Такова меню трябва да съчетава храни с нисък гликемичен индекс.

Кои са храните с нисък гликемичен индекс?

Пълнозърнести продукти – хляб, макарони
Бобови растения – грах, леща, фасул
Сурови моркови
Домати
Кафяв ориз
Круши, ябълки
Цитрусови плодове – грейпфрут, лимон, портокал
Яйца
Риба

Как храните с нисък гликемичен индекс подпомагат борбата със затлъстяването?

Всички изброени продукти поддържат здравословни нива на кръвната захар и повишават усвояването на мазнините от организма. Храните с нисък гликемичен индекс спомагат за поддържането на здравословни нива на холестерола. Съответно намаляват опасността от диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания.

Храните с нисък гликемичен индекс намаляват апетита и помагат за отслабване

Храните с нисък гликемичен индекс стимулират отделянето на хормона глюкагон-подобен пептид 1, чиито концентрации в кръвта понижават апетита и повишават чувството на ситост. Затова при проблеми с наднормено тегло е необходимо в менюто да бъдат включени тези храни.

Изпитани природни средства, които правят въпроса: „Как мога да отслабна?” – излишен!

За никой не е тайна, че едно от най-трудните неща за човек е да излезе от зоната си на комфорт и да поеме пътя на различното. Необходими са мотивация, упоритост и съюзници. Затова в лицето на Калорекс Апетин/Calorex® Apetin и Калорекс/Calorex® ще намерите верни съюзници за здравословно и ефикасно отслабване. Приемани успоредно, двата природни продукта за отслабване осигуряват контрол над апетита и спомагат за стопяване на мазнините. Безспорно, благодарение на Калорекс Апетин и Калорекс ефективно ще отслабнете, като същевременно няма да се подлагате на изтощителни диети. Така борбата със затлъстяването ще остане в миналото.

Тайната се крие в уникалната способност на Калорекс да увеличава изгарянето на мазнини и да намалява тяхното образуване

В процеса на отслабване Калорекс щади белтъчините, така че намаляването на теглото е за сметка на мазнините. Калорекс увеличава основната обмяна и потиска апетита.
Калорекс дължи действието си на рационалната комбинация от биологично активната форма на хром и екстрактът от тропическият плод Гарциния Камбоджа. И двете вещества имат доказани ползи в борбата с излишните килограми. Благодарение на взаимодопълващото действие на активните вещества с Калорекс се постига здравословно и безопасно отслабване. Няма данни за странични ефекти и нежелани реакции дори при дълговременна употреба.

Приемът на Калорекс Апетин е още един начин за контрол над апетита

Всяка капсула Калорекс Апетин съдържа 700 мг стандартизирана пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Калорекс Апетин стимулира двата пептидни хормона – холецистокинин и глюкагон-подобен пептид, като така създава още по-силно чувство за ситост, предпазва от излишен прием на калории и регулира телесното тегло. Количеството на приетата храна благодарение на Калорекс Апетин намалява наполовина. Тези невероятни свойства на Калорекс Апетин го правят подходящ както за старт на отслабването, така и за поддържане на завоюваните килограми! Калорекс Апетин се приема 3 пъти по 1 течна капсула един час преди хранене.

Преглеждания:
5