Пътят на Васил Божков към „Левски“ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
136
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Васил Божков се завръща в „Левски“. В рамките на две години в първата половина на 90-те на миналия век е член на Управителния съвет на клуба. След скандал с тогавашния президент на „Сините“ Томас Лафчис е отстранен от ръководството.

През 1999 г. бизнесменът става собственик на ЦСКА. Начело на „армейците“ е седем години, за които тимът печели две титли и една Купа на България. Продава клуба на индиеца Праимод Митал.

„Това, че е бил собственик на ЦСКА показва, че той е бизнесмен и подхожда прагматично, а не с някакви пристрастия“, заявява Николай Истатков – председател на „Синя България“.

Сега Божков става част от „Левски“ в трудна ситуация. Клубът е със задължения от около 32 млн. лева и без спечелен трофей вече 10 години. Привържениците, обаче виждат добър знак в това, че в основата на неговото съобщение, че ще помага на „Левски“ – е бизнес партньорство.

„Вече се наслушахме на категорични обещания. Практичният подход на това съобщение – наблягаме на него. „Синята“ общност трябва да се възползва от капацитета на Васил Божков“, продължи Истатков.

Очаква се смяната на собствеността в „Левски“ да бъде официализирана на 6 март по време на общото събрание на клуба. /btvnovinite.bg