Утре е пролетно равноденствие – магичен ден :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
230
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Денят на пролетното равноденствие от дълбока древност до наши дни е символ на енергийното ни зареждане, даряващо ни виталност и здраве

Денят на пролетното равноденствие от дълбока древност до наши дни е символ на енергийното ни зареждане, даряващо ни виталност и здраве. С наближаването на тази сакрална дата хората трябва да освободят съзнанието си, да отхвърлят негативните емоции и да започнат на чисто с настъпващата пролет.

В този магичен ден, 20 март, се уравновесяват женското и мъжкото начало, светлината и тъмнината. Този ден ни дарява надеждата за благоденствие, благополучие, късмет и обновление.

С настъпването на пролетното равноденствие още от дълбока древност нашите предци са спазвали редица ритуали и са правели различни заклинания и наричания. Това е денят, в който трябва да посрещнем бъдещето подготвени, да призовем здравето, късмета и финансовата стабилност, които да са редом до нас през цялата година.

Сложете си цветя в стаите. Важно е условието цветята да са свежи и колкото се може по-скоро набрани.

Подредете пролетни елементи из целия си дом – пръснете цветни възглавнички, сменете покривките, поставете предмети, които символизират пролетното настроение.

Преобладаващите цветове в дома трябва да са жълто, оранжево, бледо розово и светло зелено – краските на най-прекрасния сезон от годината, пролетта.

Един от най-важните ритуали през този магичен ден е пречистващият.

Може да напръскате дома си със светена вода или

направете по-голямо количество чай от мента, може да капнете няколко капки етерични масла – чаено дърво, бор, лимон или други. Когато сте готови с тази смес започнете да миете входните врати, пода пред вратата на жилището си, като всичко трябва да става по часовниковата стрелка. По време на това пречистване на дома е необходимо да си повтаряте заклинателните думи като наричате например – едно – за здраве, две – за щастие, три – за късмет, четири – за радост, пет – за благополучие, и така нататък до девет. След това повторете цифрите от девет до едно и завършете с фразата, че вече мрачните и нещастни дни са си отишли завинаги от вас.

Ако ви остане течност след това почистване, излейте я в течаща вода или пред входа на дома си, за да отмиете дори и вредните влияния на хората, които преминават край вашия дом.

Старите хора свързват пролетното равноденствие с очакването да закука кукувицата. По броя на куканията хората са вярвали, че могат да определят колко години живот им остава. Задължително трябва да чуете кукувицата с пълни джобове с пари и дребни лакомства, за да ви е богата годината и да се радвате на благоденствие.

Пролетното равноденствие е мистичен ден от годината, в който можете да вложите малко инициативност и сами да си направите пречистване, да се заредите с положителни емоции и усмивки, а те ще ви се утроят!