Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд прогноза (06.04.2019 г.)

3
218
Добави коментар
sapa84
sapa84

Борусия Дортмунд ще се изправи в събота на “Алианц Арена“ срещу домакините от Байерн Мюнхен в мач, който като нищо може да се окаже решаващ за титлата в немската Бундеслига.

Байерн Мюнхен неочаквано не спечели мача си от миналия уикенд срещу Фрайбург, след като преди това бе спечелил пет поредни мача в Бундеслигата. Шокиращият провал на “Баварците“ бе използван успешно от Борусия Дортмунд, които изскочиха на две точки пред тях в таблицата на класирането. Байерн нямат друг вариант, освен да хвърлят всички усилия за победата срещу директния си опонент.

През седмицата отборът на Нико Ковач почти стигна до сензационно унижение от втородивизионния Хайденхайм в четвъртфиналите за купата. Те губеха с 1:2 на полувремето, но през втората част наваксаха дефицита и стигнаха до победа с 5:4.

Байерн доминират категорично у дома през последните няколко месеца, спечелвайки всеки един от последните си седем мача на“Алианц Арена“. Последните два – срещу Волфсбург и Майнц – приключиха с идентичния резултат 6:0.

За този мач Ковач ще се надява да може да разчита на Мануел Нойер, но под съмнение остава Хамес Родригес, а със сигурност ще отсъстват Алфонсо Дейвис и Ариен Робен.

Борусия Дортмунд имаше екстремален късмет миналия уикенд. Нападателят им Пако Алкасер вкара на два пъти след 90-ата минута срещу Волфсбург и донесе ценната победа на отбора си. Невероятен факт е, че през този сезон “Жълто-черните“ са вкарали изумителните 21 гола в последните 15 минути на своите мачове, така че това определено е отбор, който играе до последен дъх.

Борусия пътуват до Мюнхен на гърба на три поредни победи срещу Волфсбург, Херта и Шутгарт, в които вкараха поне два гола. Последните им гостувания обаче не са толкова убедителни, но все пак в последното си гостуване стигнаха до победата, макар и трудно с гол отново в добавеното време.

Марко Ройс пропусна мача срещу Волфсбург миналата седмица, но не заради контузия, а защото в този ден стана баща, така че капитанът със сигурност ще играе срещу големия съперник.