ТОП 10 -Шевни машини [Ревю – мнение-цени]

2
151
Добави коментар

Шевни машини [Ревю – мнение-цени]

Искам да си взема шевна машина. Няма да я ползвам за кой знае какви шивашки творения, но искам да си имам, като ми потрябва за нещо елементарно.Та се чудя каква да е   Не ми се дават и много пари. Пък и ако може да е по-компактна  Вие какво ще ми препоръчате
Какво да търсите?

Непрофесионалните шевни машини са лесни за употреба важно е да имат повече функции / Около 14 функции и нагоре. Има някакви от по 7, те са съвсем прости, поред мен/ и добра гаранция голямо предимство е оверлога, който реже плата, не просто го обкантва на зиг-заг , друго голямо предимство е програма за еластични платове -/ трико например/. Шие се трудно, ако машината не е специална. платът се разтяга Удобна е и тази , която има програмата за ципове, за илици почти всички имат опция. Хубаво е, като се оглежда модела, да се наблегне и на формата. Някои имат съвсем малки отвори за дясната ръка(по средата отвора).. Просто са направени твърде заоблени и това изяжда от мястото. ‼ А за тези, които са левичари не ми е удобно

…….. мммм какво друго 

Видове шевни машини
Механични шевни машини

В последните години подобни модели не се срещат често на пазара. Механичните шевни машини са много базови модели, които предлагат основни функции и възможности за избор на бод.

Те нямат електронен педал и са по-трудни за използване.

Подходящи са за периодична употреба с тънки до средно дебели материи.

Електронни шевни машини

Електромотор контролира иглата и заради това тя има по-голяма прободна сила, постоянна скорост на шиене, свободно започване и по-добър контрол над шевовете.

Електромоторът се задейства от крачен педал, така че двете ръце са свободни да насочват материите към иглата. Тези шевни машини имат бутони или врътки за настройване и дигитални екрани, които показват избраните размер и ширина на бода.

Подобни машини са идеални за средно напредналите домашни шивачи.

Ако обаче сте начинаещи или планирате да използвате машината за поправка и корекция на дрехи от време на време – подобен модел вероятно ще е прекален и само ще си хвърлите парите на вятъра. Ще ви трябва лесна за използване машина, която да ви позволи да вършите базови неща като пришиване на цип или поръбване.

Базов модел шевна машина няма да ви струва повече от няколко стотин лева и ще има достатъчно настройки и функции, за да върши работа на начинаещ и непретенциозен шивач.

Бодовете, които ще използвате на този етап няма да са повече от няколко с различна дължина, един зигзагообразен и един за правене на илици. Някои модели шевни машини позволяват допълнително добавяне на аксесоари, които обикновено се купуват отделно.

За по-сложни шивашки проекти като например изработване на дрехи вероятно ще ви трябва среден клас шевна машина, която може да струва над 1000 лева и дори много повече.

С подобна машина ще имате богат избор от настройки и функции, с които ще можете да се справите с почти всяка задача. Освен това ще можете да шиете по-дебели и тежки материи.

Компютъризирани шевни машини

Тези машини се контролират от микропроцесор, който управлява бодовете, програмите, силата на пробождане на иглата и други. Освен това имат и вградена памет. Бодовете се избират посредством:

Бутони със светодиодна индикация и изображение на дисплея;Цифрово (дигитално) избиране на настройките;Сензорен панел за управление.

Тези машини имат подобни функции на традиционните плюс някои страхотни екстри като огледално шиене (бодът може да бъде обърнат огледално или наобратно), визуализиране на избрания бод, запаметяване на настройки, изтегляне на дизайни от интернет и възможност за промяна на зададени шаблони.

Избирането на бод е улеснено до краен предел – ширината, дължината и силата на иглата се избират автоматично от компютъра на машината.

Подобни машини се препоръчват за професионалните шивачи.

Тези шевни машини подгъват, зашиват и поръбват само с едно минаване. Някои имат възможността да правят дори декоративни шевове.

Оверлогът не може да замени традиционната шевна машина, но е идеален за базови шевове и бодове, както и за довършителна работа.

Имайте предвид, че не може да се използва за поставяне на ципове и пришиване на копчета.

Оправянето с конците също може да бъде трудно за начинаещ, тъй като има от две до пет макари и машината тегли от всички едновременно.

Какво да вземете предвид
Совалка

Това е малката макара, която може да бъде метална или от пластмаса.

Тя държи долния конец – все пак са необходими две нишки, за да се направи шев.  Конецът трябва да се навие на макарата на совалката, след това се поставя в корпуса и се издърпва нагоре.

Така се формира долния бод. Конецът, който е от горната част на машината и влиза в иглата формира горния бод – двата заедно правят шева.

Някои шевни машини автоматично ще навият конец на совалката без нуждата да я вадите и да го правите ръчно.

Прозрачните капаци на совалките могат да бъдат полезни защото така можете да видите колко конец е останал – така при дълго шиене няма да се притеснявате толкова.

Илици

Повечето шевни машини шият илици в една или четири стъпки. При по-базовите машини ще трябва да задавате настройка за всяка стъпка от шиенето на илика, докато компютъризираните модели го правят в една стъпка без нуждата да се завърта дрехата.

Размерът на илика може да се програмира в паметта на машината, за да се шие на много еднакви дупки.

Има различни видове модели илици – с прави или овални краища.

Зъби

Това са металните зъби под иглата, които подават материята към машината докато иглата шие. Зъбите могат да се изключат, което е полезно ако шиете много дебела материя и искате да я подавате с ръка към машината.

Коляно повдигач

Само някои машини имат тази функция, която позволява да се вдигне притискащото краче и да се спуснат зъбите с коляно, вместо с ръка. Подходяща е за шивачи, които искат ръцете да са им свободни.

Заключване на бода

Предпазва конеца в началото и края на шиенето да се разбрида.

Плочка за иглата

Плочката покрива зъбите и совалката. Има дупка за иглата, която преминава при шиене. Налична е и маркировка, която спомага за равномерно шиене в права линия.

Притискащо краче

То придържа плата под иглата и го притиска към зъбите. Различни крачета се намират за различни задачи, като например вкарване на ципове, прошиване на илици и т.н.

Шевно легло

Това е основната площ за шиене под притискащото краче и иглата. При някои модели може да се регулира, за да е по-удобно шиенето на определени неща.

Държач за макара

Това са щифтовете отгоре на машината, на които се поставят макарите за горния бод. Добре е машината да има поне два държача, ако решите да шиете с два вида конец едновременно.

Избор на бод

Позволява ви да изберете какъв да е бода, както и ширината и дължината му. Обикновено бодовете са предварително зададени.

Компютъризираните шевни машини предлагат и сензорни контроли за избор на бод.

Двойна игла

С двойната игла могат да се направят два паралелни шева за по-голяма здравина или пък при нужда от използване на два различни цвята конец.

Видове шевни машини

Добре подбраната шевна машина може да изкара дори до живот, затова независимо дали шиете за хоби или професионално – подходящият модел може да оправдае инвестицията и да се изплати многократно.

Някои шивачи могат да се чувстват най-комфортно работейки на ръчна шевна машина, докато други може пък да искат да се възползват от възможностите на компютъризираната.

Много от съвременните шевни машини имат различни бодове като ширината и дължината им може да се наглася.

В случай, че не знаете на каква точно шевна машина да се спрете или просто не можете да си изберете модел – представяме ви някои от най-добрите, които можете да намерите на пазара.

1. Шевна машина Minerva Smart40

Този продукт ви осигурява лекота и бързина при шиене, като ви предоставя възможност за шиене със скорост до 800 импулса в минута. Има 34 различни програми, за да можете лесно да настроите машината според желанията си.

Дизайнът ѝ е лек, компактен и приятен.

Машината разполага с краче за шиене на ципове и с краче за шиене на копчета

2. Шевна машина SINGER TRADITION 2273

Шевната машина на Сингер разполага с 23 програми, сред които са включени основни програми, декоративни такива и за еластични материи (пет подобни програми). Прави и зиг-загообразни тегели.

Има система за автоматично вдяване и автоматичен илик. Лесно променяте и избирате програмите си. Можете да регулирате както дължината, така и ширината на бода.

Има затяжка, свободен ръкавен стенд, вградено чекмедже за аксесоари и краче, което лесно се сваля и слага

3. Шевна машина Toyota OEKAKI 50R

Уредът ви предоставя LCD дисплей, удобен и компактен дизайн, както и голяма леснота на шиене. Машината е подходяща за начинаещи, за средно напреднали и за напреднали.

Има универсално краче, краче за шиене на ципове, за илици, за поръбване и за бродиране. Осигурява ви възможност за шиене, ватиране, бродиране и поръбване. Разполага с 50 на брой програми.

Предлага ви скорост на шиене от 800 импулса в минута

4. Шевна машина Singer SMART II

Тази изработена от пластмаса шевна машина е подходяща за начинаещи и средно напреднали. Осигурява ви възможност както за шиене, така и за ватиране и поръбване.

Предоставя на ваше разположение седем на брой програми. Има две позиции на иглата и е с максимална ширина на шева от 6 милиметра. Осигурява 1500 импулса в минута скорост на шиене. Има универсално краче, такова за ватиране и за илици.

Разполага с осветление, възможност за зашиване на цип и на копчета, укрепващ шев и регулиране на шевовете

5. Шевна машина Minerva MC40

Тази шевна машина Минерва предоставя на ваше разположение 40 на брой програми, за да можете лесно да я настроите според желанията и нуждите си. Предоставя 800 импулса в минута скорост на шиене.

Компактна и удобна е за използване. Има краче за шиене на копчета, както и такова за шиене на ципове.

Предназначена е за средно напреднали.

6. Шевна машина Medion MD17187

Уредът осигурява 650 бода в минута със широчина на шева до 4,0 милиметра. Задвижва се чрез педал. Предоставя възможност за 65 различни шева и четири вида шевове за илици, като има и обратен ход на шева.

С 50 вата мощност е.

Подходяща е за начинаещи и напреднали. Осигурява възможност за бродиране, поръбване и покривен шев. Има краче за цип, за илици, за бродиране, за поръбване и за зиг-заг.

7. Шевна машина Minerva MC8300

Този продукт ви осигурява лекота и бързина при шиене, като ви предоставя възможност за шиене със скорост до 800 импулса в минута. Има 536 различни програми, за да можете лесно да настроите машината, Реверсивен бод Съвместима двойна игла Контрол на скоростта
Има Крачета за цип, за всякакви цели, илик, поръбване, невидим подгъв Подходяща е за по напреднали

8. Шевна машина,SINGER 6660

60 вградени шевове, включително 8 Essential, 8 Stretch, 40 Декоративни и 4 напълно автоматични бутони за 1 стъпка, 4 напълно автоматични бутони, автоматична четка за игла, StayBright LED светлина, автоматична ширина и дължина на шева, автоматично напрежение, позиции с променлива игла, тежка метална рамка, автоматичен съединител за навиване на бобина, изключително висок натиснат крак, избор на щриховка на бутон, до 6.5 мм ширина на шева, автоматично налягане на притискащото краче. С висока корост на шиене – до 750 бода на минута. С включени безплатни аксесоари. С ръководство за експлоатация

9.Оверлог машина Singer 14 HD 854 Triplock

Оверлог машина Singer е предназначена за средно напреднали и напреднали. Използва се за шиене и поръбване, Има крачета за вса всякакви цели, Можете да регулирате ширината на бода. Друго удобство
LED светлина и съвместима двойна игла

И накрая иска да предложа на вниманието една малка, компактна

10.Мини ръчна шевна машина Handy Stitch

Handy Stitch е супер удобна, лесна за използване и ефективна като голяма шевна машина. Побира в дланта на ръката ти. Перфектен и силен бод – подходящ за меки и деликатни тъкани като коприна и сатен. Същевременно достатъчно силен за твърди и устойчиви материи като деним, драперии и др. Компактна и достъпна във всеки един момент, с ръчната машинка Handy Stitch шиенето е забавно, бързо и лесно!

още оферти