Блогът на Апостол Апостолов :: СТРАШНА, СТРАХОВИТА ПАНДЕМИЯ

2
308
Добави коментар

                                                   ГОЛЯМА ОПАСНОСТ НАДВИСНА НАД НАС

 

Затлъстяването се превръща в един от най-сериозните въпроси за развитите страни. Евтината и нискокачествена храна, заседналият начин на живот доведоха до бум на рака, диабета, сърдечните болести.  Това са заплахи за икономическото състояние на съответните общества и първостепенен политически въпрос.

Това важи в пълна сила и за България, където всички заведения за обществено хранене се пукат по шевовете, а 70 % от населението вече е с наднормено тегло. България се превърна в гигантска шкембеджийница, където денонощно се яде и пие…

В Чикаго пък се проведе конгресът на Американското общество по клинична онкология. Това е най-големият и влиятелен форум по онкология в света. Той изведе затлъстяването като „критичен изследователски приоритет“.

Заради нездравословното хранене и заседналия начин на живот се очаква до 2035 година на 13 минути един човек да развие рак заради проблеми с теглото.

На политическо ниво в Съединените щати вече се говори за пандемия от наднормено тегло, която става глобално предизвикателство.

Учените установяват, че няколко вида рак са свързани със затлъстяването. Д-р Дженифър Лигибъл от Университета в Харвард заяви: „Напредваме бързо в раковите терапии и лечения, но рискът е, че затлъстяването подкопава всичко това“.

Все повече правителства ще бъдат принудени да налагат данъци върху нездравословните храни като захарни изделия, газирани напитки и други, които родителите предпочитат заради ниската им цена.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.