11 неща които да направите докато сте в Дубровник | Стенли Травъл

1
230
Добави коментар
maskk
maskk

27.06.2019 г.

Веднага щом погледнете слънчевите покриви и блестящите тюркоазени води, ще разберете защо Дубровник е притегателен център за всички туристи.

Считан за перлата на хърватското крайбрежие на Адриатическо море, градът е идеалната дестинация за любителите на историята, търсещите приключения.

В тази статия ще ви разкажем за 11 неща, които да направите докато сте в Дубровник

1. Апартаменти Кармен
Апартаменти Кармен / Karmen Apartments / се намират в сърцето на Стария град в Дубровник.

Марк, собственикът е пълен с истории и съвети за неща, които трябва да се направят в Дубровник.

Всеки сантиметър от прекрасната му каменна къща е украсена с изкуство, сувенири, стари снимки и завладяващи спомени. От колажи от „камъчетата“, изгладени от морето, до оригиналния автопортрет на Марсел Марсо, всеки артикул разказва история.

2. Градските стени
Никое посещение в Дубровник не би било пълно без разходка около грандиозните градски стени.

Те осигуряват невероятна 360-градусова гледка към града и околните острови.

3. Културно историческия музей
Красива сграда в готически стил с отличителни ренесансови и барокови черти, Културно историческият музей на Дубровник дава впечатляваща представа за историята на града.

Изложени са мебели и картини, датиращи между 16-ти и 19-ти век, интерес представляват подземията и съдебните зали.

4. Старият град
Старият град на Дубровник е известен като един от най-красивите и най-добре запазените средновековни градове в света. Той предлага невероятна атмосфера. Въпреки че Дубровник може да предложи много от гледна точка на историческите забележителности, част от неговото очарование се крие във факта, че той живее в забързан ритъм г, оживен от местни жители, чиито домове са разположени по тесните улички и слънчевите площади. Тук ще откриете ресторанти във всяка странична улица, както и изненадващи гледки към Адриатическото крайбрежие.

5. Дубровник е рай за любителите кулинари
Едно от нещата ,които задължително трябва да направите в Дубровник е да опитате месната кухня Това е крайбрежен град, така че не е изненадващо, че морската храна е силно представена в повечето менюта. Ресторантите в Дубровник са чудесно място за вечеря. Те ще предложат за всекиго по нещо.

Веганите и вегетарианците определено трябва да посетят ресторант Nishta. Този странен ресторант има вкусно ново меню всеки ден. Разходете се из Стария град и бъдете сигурни, че ще намерите някакво ново изкушение всяка вечер.

6. Локрум
На кратко разстояние с ферибот от Стария град на Дубровник се намира Локрум – красив остров с много забележителности. Разходете се по крайбрежието и се наслаждавайте на великолепната природа, разгледайте руините на средновековния бенедиктински манастир или се потопете в слънчевите води на един от многото му плажове.

7. Морският музей
Музеят проследява историята на корабоплаването в Дубровник с помощта на корабни модели, морски предмети и картини.

Корабостроенето и ветроходството са изиграли важна роля за превръщането на Дубровник в това, което е днес. Посещението на Морския музей е задължително, ако искате да научите повече за мореплавателското минало на Дубровник.

8. Катедралата на Дубровник
Катедралата е вековна конструкция, чието начало се простира от VII век. Тя има прекрасен интериор, с многобройни стари религиозни картини, една от тях на Успение Богородично, която се приписва на Тициан.

9. Крепост Св. Йоан
Едно от ключовите укрепления в отбранителния комплекс на стените на град Дубровник със сигурност е крепостта Св. Йоан, често наричана Муло кула. Тя е сложна монументална крепост, разположена в югоизточната част на старото градско пристанище, контролираща и предпазваща входа на пристанището.

В миналото използван като наблюдателница за защита на пристанището в града, крепостта сега е дом на Морския музей и Аквариума.

10. Каране на каяк
Ако наемете каяк от пристанището и се впуснете в пътуване по Адриатическото крайбрежие, ще видите Дубровник от друга гледна точка.

11. Отпуснете се на плажа
Дубровник не е само за градски приключения, но и чудесна дестинация за тези, които търсят слънчева ваканция. През летните месеци температурите се покачват и има много плажове, на които може да се насладите на слънцето и да релаксирате. Плажът Banje е най-централният и популярен плаж, но има много други, особено на околните острови на града.

Дубровник има по нещо за всеки. История, храна и приключения – няма съмнение, че ще откриете много интересни неща, които можете да направите в града по време на престоя си.