Новата битка на подсъдимия Прокопиев срещу малките хора от „Исторически парк“

1
125
Добави коментар

Подсъдимият бизнесмен Иво Прокопиев започна нова атака чрез медиите си Капитал, Дневник и гравитиращия около тях Медиапул.

Този път тя е насочена срещу проекта „Исторически парк“ край варненското село Неофит Рилски. От два месеца трите медии не спират да пишат срещу него, че е измама, пише pik.bg. Парк обаче има и първият етап беше открит в края на юни тази година.

Очевидно атаката на капиталци е заради продажбата на акции от „Исторически парк“. Знае се, че Прокопиев има интереси именно в търговията с акции, тъй като притежава инвестиционен посредник – компанията „Булброкърс“. 

Ивелин Михайлов е публичното лице на „Исторически парк“. Определя се като финансист, който иска да развива България.

„Когато съм започнал да правя този проект, аз не мога да го направя сам. В целия свят хората се обединяват, за да постигнат дадени цели. За това има сдружения“, коментира Ивелин Михайлов, изпълнителен директор на „Исторически парк“ АД.

„Когато някой участва в търговско предприятие, знае че печалбата е винаги прогнозна. Никой никога не може да гарантира дадена печалба. Ако някой някъде ви гарантира, че ще бъде изплатена печалба, то този човек ви лъже и манипулира“, твърди Михайлов.

Първата копка на историческия парк край Варна беше направена на 11 юли 2017 г. Атракционът се простира върху площ от 130 декара. В него хронологично са пресъздадени различни епохи от развитието на човешката цивилизация, оставили отпечатък по нашите земи, предлагат се тематични атракции, съчетани с възможности за хранене, отдих и провеждане на различни развлекателни мероприятия. Обектът се очаква да бъде завършен окончателно след 3 години, като инвестициите в него трябва да достигнат 50 млн. евро.

Отдавна се знае, че Иво Прокопиев се опитва да контролира пазара с акции чрез медиите си. Неслучайно Прокопиев, Симеон Дянков и бившия енергиен министър Трайчо Трайков заедно с трима финансисти от компанията „Булброкърс“ са подсъдими за продажбата на 33% държавен дял на енергоразпределителното дружество EVN. Именно компанията на Прокопиев се яви инвестиционен посредник по сделката.

За Иво Прокопиев и кликата около него, включваща журналисти, за които писалката не е инструмент за обществена, а за частна полза, този абсурд е нормален и маловажен. Защото в изкривения свят на Капитал издателската дейност не е работа в полза на гражданите, а лобистка бухалка за крадливи интереси в ущърб на същите тези граждани. Защото свободата на словото е пореден актив за приватизиране, за който се драпа, за да бъде закичена като смокинов лист и заменена с опорни точки в полза на Издателя за пред чужденците.

Погазването на закона не е нарушение, ако е направено от или в полза на Прокопиев и партньорите му по афери и интереси, а спазването на нормативната уредба е априори зло (по твърдения на самия подсъдим разградски бизнесмен).

За Прокопиев невинни и прави са само той и онези, които не му пречат да работи с чуждите пари. Може да се разкажат случаите на ВЕИ проекти, през които Прокопиев набави милиони с помпане на сметките ни за ток със „златни“ начисления за зелената добавка. Разбира се, може да се добави и сделката за „Каолин“, за която той и брат му са съдени от германската компания, на която продадоха предприятието.

А ако се върнем още по-назад – и как е привазитизирано дружеството.

Така че атаката на подсъдимия бизнесмен Иво Прокопиев срещу „Исторически парк“ е безмислена, защото парите на хората реално достигат до самия парк и дейностите в село Неофит Рилски продължават! Но това е битка на Давид срещу Голиат. Малките хиляди хора от „Исторически парк“ срещу големия Прокопиев!