Тайландски масаж – тайната на пълната хармония между тялото и душата

1
160
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Масажът е сравним с истинското произведение на изкуството. Той изисква талант, концентрация и дългогодишен опит, докато се получи съвършен резултат. Редица масажни техники се практикуват и усъвършенстват в продължение на хиляди години с цел постигане на несравнимо физическо и емоционално удоволствие. Сред най-популярните процедури е тайландски масаж, чиято „възраст“ надхвърля 2500 години. Той съчетава философията на индийската аюрведа и китайската медицина за постигане на пълна релаксация и вътрешна хармония. В основата на процедурата е заложена философията, че здравето зависи от баланса между тялото, разума и духа. Практикуването на популярния азиатски масаж носи и редица ползи за здравето.

Леко физическо натоварване и съчетание на различни дихателни техники и отпускащи движения в най-пълен смисъл характеризират йога практиката. Медитацията по време на нейното изпълнение разтоварва тялото и премахва натрупания стрес и напрежение. Като една от най-ефективните техники за релаксация, йога помага и при безсъние. Всеки йога сеанс носи спокойствие и хармония. Упражненията помагат отрицателните мисли да бъдат премахнати и подобряват вашия емоционален баланс. Съществуват няколко класически вида йога, които не са толкова интензивни и предразполагат организма към пълноценна почивка. Йога нидра е сред тях. Практикуването й препраща тялото към състояние на пълен покой. Използва се специфична техника, която отдалечава човек от външните преживявания, за да се почувства безгрижен и освободен от своите проблеми. Сами ще установите, че когато сте спокойни и организмът ви не е под стрес, проблемите от безсъние ще бъдат разрешени.

Тайландският масаж премахва стреса и напрежението и тонизира цялото тяло. Чрез практикуването му се облекчават болките в гърба, кръста и шията и се създава усещане за лекота. Той успокоява също емоциите и ума.  Движенията подпомагат разпределянето на енергията по балансиран начин в тялото. Благодарение на процедурата масажираният е зареден с нови сили и се чувства напълно отпочинал. Терапията има за цел да успокои сърцето, тялото се отпуска, а усещането за скованост – значително намалява. Редовното практикуване на тайландски масаж освобождава напрежението, облекчава болките в мускулите и ставите и предпазва тялото от наранявания, защото го прави по-гъвкаво и еластично. Някои експерти препоръчват също процедурата на спортисти, които постоянно са подложени на интензивно физическо и психическо натоварване.

Тайландски масаж успокоява нервната система и дава енергия на целия организъм. Практикуването му обаче е свързано с комбинации от разтягащи мускулатурата упражнения, след които масажираният има нужда от почивка и прием на повече течности. Продължителността и честотата на извършване на процедурата е индивидуална при всеки. Няма ограничение за брой масажи. Достатъчно е масажираният да постига релаксация и удовлетворение от терапията. Някои хора включват масажа към ежедневните си процедури заради чувството на гъвкавост и еластичност, което се постига при практикуването му. Други  пък избират тайландски масаж за облекчаване на болката в определени части от тялото и се подлагат на процедурата по няколко пъти в седмицата.

Процедурата е напълно безопасна и не подлага тялото на риск от нараняване. Поради спецификата на масажните действия обаче трябва да се подходи с особено внимание при жени в напреднала бременност и хора, наскоро претърпели операция или страдащи от сърдечно-съдови заболявания. Ако изпитвате притеснения дали масажът е подходящ за вас, винаги може да потърсите консултация с професионален терапевт. Este Fitness & Spa разполага с висококвалифицирани масажисти, които познават спецификата на организма и ще се съобразят с вашите нужди и изисквания. В ръцете на професионалистите ще почувствате несравнима наслада и успокоение за цялото тяло.

Тайландски масаж се прилага в продължение на хиляди години за лечение на редица заболявания и поддържане на тонус. Ако сте заинтригувани от древното масажно изкуство, е време да посетите спа центъра. Насладете се на релаксираща терапия в спокойна и изискана атмосфера и отпуснете сетивата и ума си.

Последни публикации в блога