НИК РЕДФЪРН РАЗКАЗВА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА ПТЕРОДАКТИЛ В ЗОНАТА НА – МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ | БГ Топ 100 класация на сайтове

25
224
Добави коментар
dobavi-sait
dobavi-sait

Представяме ви разказа на американския уфолог Ник Редфърн:

„През 2005 г. се подготвях да снимам истории за инцидента в Розуел за телевизионно шоу. За самото събитие през 1947 г., когато извънземен кораб падна в пустинята на Ню Мексико и телата на извънземните бяха открити до него.

Но, по някаква причина, която не разбрах, екипът на телевизионното шоу реши да започне работата от място, високо в планината. Това вероятно е направено за по-голям ефект, защото в планината има малка обсерватория.

Докато подготвях техниката на снимане, аз се разхождах изчаквайки началото на работата и се оглеждах за гущери в камъните. Също така търсех нещо като бар, където можех да се охладя от горещината и да пия нещо.

Скоро забелязах местен жител на около 50-60 години. Той видя нашите камери и се заинтересува от тях, като започна да задава въпроси за това кои сме и какво правим тук. Когато чу, че ще снимаме предаване за случая с Розуел и свързаните с него загадки, той внезапно бързо попита:

„Това означава ли и за птеродактилите?“

Птеродактили в Розуел! Това ме притесни дори повече от самия случай на Розуел. В продължение на много десетилетия, хората от цял ​​свят докладваха за наблюдението на праисторически същества, включително летящи птерозаври.

Вземете само един пример: от 1982 г. до 1983 г. има цяла „вълна“ с подобни истории от жителите на Пенинските планини (Pennines) в Обединеното кралство. Тези случаи са обсъдени подробно в книгата Джени Рандлес (Jenny Randles) от 2002 г. „Supernatural Pennines“, както и в 9-тото издание на списание „UFO Brigantia“.

Също така, много съобщения за летящи гущери идват от Папуа в Нова Гвинея, където тези животни са известни като Ропен. Вярно е, че това животно, макар и привидно подобно на типичния птеродактил, е много по-малко по размер. Може би, еволюцията през годините е намалила размера му и е променила външния му вид.

Нека се върнем при случайния американец, който дойде на снимките ни в Ню Мексико. Започнах да го питам за подробности за наблюдението на птеродактила и той разказа тази история.

Оказва се, че в продължение на две години, той работил по тези места като гид на многобройните туристи, интересуващи се от уфология. Преди около два месеца се срещнал с турист, който казал, че е видял тук да лети птеродактил.

Този човек му казал, че птеродактилът летял точно над планинската обсерватория. Точно над това място, където се намираме сега. После посочи към планината, към която летяло това същество и където изчезнало от поглед. Според туриста, създанието имало огромни крила покрити с кожа.

Не можах да разбера повече подробности за този случай, а по-късно дори не можех да включа тази история в сюжета на нашето телевизионно шоу, тъй като би било твърде сюрреалистично да се прехвърля от история за извънземните до летящите гущери.“