„Ливърпул“ победи с 2:1 „Монтерей“ и ще спори за трофея в Катар

1
127
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Ливърпул“ победи трудно с 2:1 „Монтерей“ и се класира за финала на световното клубно първенство в Катар. „Червените“ ще спорят с носителя на Копа Либертадорес „Фламенго“ за първия си трофей в надпревара. Мачът е в събота.

Юрген Клоп не можеше да разчита на част от титулярите си. Контузените Деян Ловрен и Жоржиньо Вайналдум останаха в Англия, а Върджил ван Дайк не бе в групата заради грип. В отсъствието на централни защитни, в центъра на отбраната редом до Джо Гомес застана капитанът Джордан Хердесън, а на десния бек бе позициониран универсалният Джеймс Милнър, който само преди няколко дни удължи договора си с тима за още две години. На скамейката бяха оставени Роберто Фирмино, Садио Мане и Трент Алекзандър-Арнолд.

Европейският клубен шампион поведе с 1:0 още в 12-ата минута. Мохамед Салах намери по прекрасен начин Наби Кейта, който отбеляза трети гол в трети пореден мач за „Ливърпул“ във всички турнири.

Мексиканският отбор обаче отговори веднаха. В 14-ата минута Алисон първоначално отрази удар на северноамериканците, но при добавката Ружелио Фунес Мори изравни за 1:1.

„Монтерей“ започна да играе по-смело и доста често поглеждаше към вратата на мърсисайдци. В 27-ата минута капитанът Павон стреля мощно, но Алисон изби. Бразилският номер 1 на „червените“ се намеси решително още в няколко ключови ситуации до края на мача.

Мохамед Салах най-сериозно тормозеше защитата на водения от Антонио Мохамед тим. Гол на Дивок Ориги пък бе отменен заради засада.

През второто полувреме Клоп пусна в игра Алекзандър-Арнолд, Мане и Фирмино и това даде резултат в най-точния момент. В първата минута на добавеното време десният бранител намери на добра позиция Фирмино и бразилецът не сгреши за 2:1.