Банско – 11 години „зелена” диверсия срещу световния курорт

1
114
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Скиорите чакат по 2-3 часа на опашка за лифт

Над 10 000 души посрещнаха Нова година в курорта

Псевдоеколози от 11 години спъват развитието на единствения у нас утвърден световен зимен курорт у нас – Банско. Стълпотворение от хиляди изнервени скиори е поредното доказателство за безумието от “зеления” рекет, пише „Труд”.

В разгара на зимния сезон скиорите в Банско висят и чакат на километрична опашка часове наред, за да стигнат до пистите.

Над 10 хиляди посрещна зимния курорт за празниците и ваканцията на децата. Градът е лъснат, хотелите отлични, но кабинковият лифт е само един и не може да поеме целия поток от скиори. Хората роптаят, но стоят и чакат. По два до три часа се виси на опашка, за да се стигне до заветната кабинка.

Тази зима се получи така, че опашки се заформиха преди Новата година и на лифта за обратно връщане, защото не работеше ски пътя.

Преди Нова година опашките се виеха на четири реда с километри. Сега потокът от скиори малко е намалял, но пак се чака по 2 часа.

“Срамно е, в 21 век живеем и да няма втора кабинка. Всички западни курорти имат по няколко, а тук една проста въжена линия не може да се направи”, коментират скиорите на опашката.

“Зелените да си гледат работата, хората са по-важни, искаме да караме ски, а не да рушим планината, ние с какво ще навредим”, питаха изнервени мъже.

“Трябва да се отпуши достъпа до ски зоната. Та нали това е в името на хората, на туризма. Всички печелим от това. Тази зима какво да кажем на нашите редовни гости от чужбина, които питат непрекъснато какво става в тая държава, защо трябва да висим пак по опашки?! Това не е нормално, колкото и да ни ценят, един ден тези туристи просто ще си отидат и никога няма да дойдат отново, напротив ще разказват, че сме луда страна.” Ето това коментират пък хотелиерите в Банско.

„30-ина зелени псевдоеколози ни направиха на маймуни, това не е редно и не е нормално”, говорят и хората по улиците на курортния град.

Банскалии също се дразнят. Припомнят, че са протестирали години наред, дори са отишли в столицата, на жълтите павета и пак няма резултат.

Ядосват се местните и казват, че от всичко това печелят само западните курорти, където няма такива проблеми.

Казусът „втора кабинка” потъна в закони, тълкувания, параграфи, юридически парадокси, спорове, обсъждания, дори лъжи и така се омота, че наистина хората не разбират какво пречи да се реализира една подобна инвестиция в най-големия и хубав български зимен курорт.