Какво да купуваме – Биткойн или злато?

1
198
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Реклама

Съоснователят на Bridgewater Associates Рей Далио, чиято нетна стойност надхвърля 18,7 млрд. долара, не е фен на Биткойн.

Според последното му интервю със CNBC, което се проведе в Давос, Швейцария, американският инвеститор е убеден, че водещата криптовалута не е нито разменна единица, нито запас от стойност, следователно не може да се счита за пари сам по себе си.

“Парите имат две цели, средство за размяна и запас от стойност, а Биткойн не е ефективен в нито един от тези случаи.”

Далио е един от най-известните критици на щатския долар. Явно съчувства на тези инвеститори, които все още държат големи суми пари и ги насърчава да не слагат всички яйца в една кошница.

“Валутите са боклук. Не дръжте валути. Все още има много пари във валутите.”

Според Далио, златото може и да е най-добрият избор за инвеститорите. По-рано този месец Грег Дженсън от Bridgewater Associates прогнозира, че цената на златото може да скочи до 2,000 долара в рамките на тази година. Той също така предположи, че жълтият метал може да се превърне в новата резервна валута на света, като по този начин замести долара.

2019 г. не беше най-добрата година за топ хедж фонда, който разполага с активи на стойност близо 160 млрд. долара. Фондът му Pure Alpha само донесе на инвеститорите си -0,5% доходност миналата година. Bridgewater Associates направи неуспешен мечи залог на американския пазар на акции, който продължи да отчита нови най-високи стойности до края на годината.

Въпреки това, Биткойн надмина както Bridgewater, така и S&P 500 през 2019 г. с впечатляващите си 95-процентови печалби, които изненадаха много скептици.

ПОБЪРЗАЙТЕ ДА ОСИГУРИТЕ ПАСИВЕН ДОХОД НА СЕМЕЙСТВОТО СИ!
100% ДОКАЗАНИ И РАБОТЕЩИ КОМПАНИИ

РЕАЛНИ СОБСТВЕНИЦИ, БЕЗ ПОВЕЧЕ ПОНЦИ СХЕМИ, САМО ПРОВЕРЕНИ КОМПАНИИ! 

 ДНЕВНА ДОХОДНОСТ 0.6 -1.4% 
 МИНИМАЛНА ИНВЕСТИЦИЯ – 100$ В БИТКОЙН
 ЕТО КАК ПЕЧЕЛИМ 4 ЦИФРЕНИ МЕСЕЧНИ СУМИ ВЕЧЕ НАД 5 ГОДИНИ! – ДОРИ ДОКАТО СПИМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И НАУЧЕТЕ КАК ПОСТИГАМЕ НАД 500% СРЕДНА ГОДИШНА ДОХОДНОСТ – КЛИКНИ ТУК И СЕ ЗАПОЗНАЙ С КОМПАНИИТЕ

Advertisement