Правителството не знае какво е забранило :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
134
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Продължава хаосът с това кои заведения, магазини и ресторанти са затворени. Още по голямо е безредието, какво е разрешено.

Едни заведения предлагат храна за в къщи. Други не допускат човек да влезе.

В бензиностанциите има пакетирани сандвичи, но няма вкусните банички, които се пекат на висока температура на място.

Има смут при търговците заради извънредните мерки за сигурност.

Дали имат право да работят или не се чудеха хиляди търговци у нас днес.  Голяма част от тях не са разбрали коректно заповедта на министъра на здравеопазването.

Георги е собственик на оръжеен магазин. Според заповедта на здравното министерство дейността му не попада сред забранените по време на извънредното положение. Въпреки това той не е сигурен има ли право да отвори, пише Нова тв.

„Хубаво е да се вземе някакво решение, да се каже какво прави дребният търговец. Финансовите загуби са неминуеми не само за нас, важно е наистина здравето на хората”, смята Георги Петков – собственик на оръжеен магазин.

Отговорът – актуална заповед посочва, че се преустановяват посещенията в игрални зали, дискотеки, барове,ресторанти, кафета и големи търговски центрове с изключение на застрахователните и банковите офиси в тях, както и аптеките. Непопадащите в този списък имат право да работят.

„Икономическият живот в страната трябва да продължи, населението трябва да бъде осигурено с необходимите им потребности, стоки и услуги”, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Условие остава в магазините да няма струпвания на клиенти.

 „Дали сме указания на РЗИ-тата и на МВР – установят ли такъв магазин, в който на касите или вътре в него е позволено струпване на хората, да бъде затворен веднага”, категоричен бе премиерът Бойко Борисов.

Заради това и в Пловдив временно затвориха магазин за строителни материали. А от днес тел. 112 няма да служи само за спешни повиквания. На него ще могат да се задават различни въпроси, свързани с ограниченията от извънредното положение.