САЩ: Пандемията може да продължи 18 месеца :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,...

САЩ: Пандемията може да продължи 18 месеца :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,...

План на федералното правителство на Съединените щати за борба с коронавируса предупреждава, че пандемията „ще продължи 18 месеца или по-дълго“ и може да включва „множество вълни“, което ще доведе до недостиг на стоки.

Планът от 100 страници предупреждава, че ще е нужна безпрецедентна реакция и специални президентски правомощия за мобилизиране на частния сектор.

Сред мерките е задействаният вчера Закон за военновременното производство от 1950 г., който разрешава на държавния глава да задължи американската индустрия да увеличи производството на консумативи от първа необходимост като респиратори и защитни облекла за здравните работници.

Недостиг на продукти

„Възможно е да има недостиг на продукти за здравеопазването и спешните служби“, предупреждават експертите. „Това включва диагностика, медицински консумативи, лекарства и персонал."

Според плана „държавните и местните власти, както и инфраструктурните и комуникационни канали, ще работят под...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност