Пампорово е едно от огнищата на коронавирус у нас :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
114
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

София, Смолян и Кюстендил са най-големите огнища на COVID-19 в страната, стана ясно след редовния брифинг тази сутрин. Столицата трайно е най-голямото огнище на заразата, съобщи ген. Мутафчийски.

„Първият пациент, който беше установен в Смолян, беше пристигнал от Англия. След това най-вероятно се касае за заболяване, свързано с близкия ски курорт. Първите медици от Бургас се бяха прибрали от Пампорово. Огнището в Кюстендил е в един шивашки цех, където има 7 заразени. Целият цех е изследван, заедно с останалите контактни лица“, добави ген. Мутафчийски, цитиран от БГНЕС.

Масови скринингови изследвания се извършват в Бургас, където досега са направени над 2555 теста. Резултатите показват ниска заболеваемост. Продължават изследванията в Банско. В София се провеждат прицелни изследвания в райони, в които има открити повече заразени – кварталите Факултета и Филиповци. За два дни там ще бъдат изследвани повече от 200 души.

„Събирането на хора по Великден би изиграло лоша шега“, заяви проф. Мутафчийски по повод предстоящите празници. „Ако се спазват заповедите на министъра на здравеопазването, няма да имаме проблем. България има най-ниска смъртност от коронавирус, най-ниска заболеваемост и най-либерални мерки – това са факти“, подчерта ръководителят на Националния оперативен щаб.

loading…