100 000 лв. парична гаранция за Волен Сидеров :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
181
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Лидерът на партия „Атака“ и общински съветник в Столичния общински съвет Волен Сидеров е с две мерки за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 100 хил. лв.

Сидеров беше задържан за 24 часа, след като отправи заплахи, спрямо органите, водещи разследване срещу него, с цел да не изпълнят задълженията си.

Вчера общинският съветник беше обявен за общодържавно издирване, след като не се яви пред разследващия орган за предявяване на обвинения.

По случая Софийската районна прокуратура се самосезира и образува досъдебно производство, на 16.04.2020 г., съобщиха от прокуратурата.

На обвиняемия е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 50 хил. лева, която следва да внесе в 14-дневен срок, считано от днес.

Спрямо Сидеров има определена още една мярка за неотклонение „парична гаранция“, отново в размер на 50 хил. лева, по първото образувано досъдебно производство за подбуждане към нарушаване на мерките срещу пандемията от коронавирус в условията на извънредно положение.

loading…