SEO оптимизация на сайтове

1
194
Добави коментар
elpakk
elpakk

Google SEO оптимизация на сайт

Всеки втори потребител клика на 5те първи резултати в Google когато търси нещо по ключови думи. Ако сайта Ви не е там, бизнесът Ви ще губи приходи, клиенти и поръчки. Чрез SEO оптимизация ние ще привлечем повече посетители от органичните резултати на SERP-а и ще подобрим всички параметри на сайта увеличавайки неговия авторитет, качество и полезност.

Какво означава SEO оптимизация на сайтове?

SEO (Search Engine Optimization) е сбор от много дейности които SEO експертите употребяват за да подобрят онлайн видимостта на сайта Ви и да го позиционират на първа страница в органичните резултати на Google за определени ключови думи.

Оптимизацията за търсачки е подходът със:

най-добра възвръщаемост на инвестициятарентабилностнай-дългосрочен ефект

който ще класира Вашият уеб сайт в челните резултати на търсачката за да бъде той лесно откриваем на хората които търсят Вашите стоки или услуги. Целта на всеки SEO експерт е да открие правилната целева аудитория която търси и е платежоспособна да купи услугите или продуктите които продавате, конвертирайки част от нея в клиенти.

Ние предлагаме качествени SEO услуги на абонаментен принцип имайки над 10 годишен опит в Интернет маркетинга, изграждането на уеб сайтове и оптимизирането им за търсачките. Ако имате онлайн магазин който продава в Гърция и търсите гръцка фирма която се занимава професионално със “προώθηση ιστοσελίδων” Problogger.gr е Вашият доверен партньор който ще увеличи посещаемостта и приходите Ви.

Как се прави правилно SEO оптимизация за търсачки? Анализ на търсения (Keyword research)

Първоначален одит на нишата, конкуренцията и потребителското поведение. Открийте таргетирани клиенти с подходящи ключови думи които търсят да купят Вашите стоки и услуги. При правилен анализ от SEO специалисти Вие ще получите цялостна и проверена информация за какво търсят хората и какви резултати излизат по ключовите думи по които искате да оптимизирате.

За всеки бизнес сайт е важно привличането и увеличаването на таргетиран трафик от потребители които търсят да купят конкретните неща които продавате. Многото посетители които само разглеждат или случайно попадат в сайта Ви без да купуват не са от полза за бизнеса, и трябва да се анализира поведението им за да се подобри това което липсва на сайта.

Оптимизация на кода на сайта (On-site SEO)

Втората стъпка е оптимизация на кода и съдържанието на уеб сайта. Като се започне от качественият хостинг, от CMS-a, обикновено WordPress, настройки на тема, на плъгини, семантика на съдържанието, бързина, responsive дизайн, дублирано съдържание и още сто неща за които ще научите след подробен SEO анализ на сайта. Качествения код на всеки сайт е както качествената основа на всяка къща. От там почва да се надгражда и ако фундамента е слаб, всичко ще се срути. Сайта Ви трябва да има правилен изходен код (html), спазващ всички препоръки на търсачката Google, семантика, сигурност, уникално и полезно съдържание, да зарежда бързо и да предлага на посетителите онова което търсят.

Външна оптимизация (Off-site SEO) (Link building)

Външната оптимизация за 2019г. е най-скъпият ресурс от всички услуги SEO, и с всяка следваща година цената и ще расте поради увеличаването на трудността на откриване на релевантни, авторитетни и качествени линкове. Нашите линк билдъри имат необходимия опит, авторитет и ресурси за да открият онези линкове които ще помогнат на сайта Ви да се класира в топ резултатите на Google. Екипът ни работи само с позволени от търсачките техники, с ръчни методи без използването на софтуер който ще навреди на сайта и ще докара ръчни наказания от Google.

SEO консултанти които изграждат репутация на сайтовете Анализ на конкуренцията Ви

Няма как да победиш конкуренцията ако не я познаваш задоволително добре.

Дръж приятелите си близко, а конкурентите си още по близко.

Кои са конкурентите Ви:

ГлобалниЛокалниСравняване на посещаемостКоличество на страници в Google индексаАнализ на семантикатаАнализ на важните показатели на сайтаСравняване на съдържаниетоАнализ на конкретните специфики на бизнесаАнализ на пазараАнализ на факторите които носят приходи Защо Вашият сайт има нужда от SEO?

Нека предположим че имате онлайн магазин за дрехи и обувки в България и търсите начини да увеличите продажбите си. Конкуренцията в тази ниша е огромна и поне 100 други сайта продават подобни стоки. Цените на всички са “пазарни” и зависят дали са търговци или производители. Местата на първа страница в Google са 10 и Вие трябва да намерите начин да влезете там за да имате шанс да увеличите трафика и продажбите си. Как ще стане това? Трябва да наемете фирма която предлага SEO услуги, да подготвите бюджет за 12 месеца и да слушате препоръките на специалистите ако искате сайта Ви да попадне в top 10 за онези ключови думи които продават в нишата Ви.

Кои са предимствата на един правилно оптимизиран сайт? Фундамента е правилен (качествен изходен код който спазвайки всички препоръки на търсачката, при всички проверки на специализираните онлайн инструменти “свети в зелено”.Увеличение на трафика (реални хора търсещи да купят, а не кибици или ботове от които няма никаква полза за Вас)Популяризиране на бранда (името на марката Ви) в Интернет и утвърждаване в нишата Ви. Повече хора научават за съществуването на сайта Ви, запознават се с продукти, цени, условия и препоръчват. А рекламата от “уста на уста” е доказано най-печеливша.Оптимизация по местоположение (Local optimization). Ако направите едно търсене от София в google за “гръцки преводач” ще видите едни резултати, докато от Варна, или Пловдив ще видите други. Търсачката оценява, подрежда и сервира на хората в различни градове най-подходящите резултати с цел максимално удовлетворение от търсенето. Така потребителите са доволни че за конкретния град откриват бързо точно това което търсят. Защо ние предлагаме цялостна SEO оптимизация с абонаментен месечен план?

С изработката на един сайт се поставя началото на работата. Тя ще продължава докато сайта съществува. Постепенно, но постоянно трябва да се работи по сайта със добавяне на полезно съдържание, със подобряване на потребителското изживяване, със подобрение на on-page и off-page оптимизацията на сайта за да може той да се позиционира за повече ключови фрази и думи които привличат посетители от органичните резултати на търсачките. SEO специалистите от екипа ще работят неуморно за подобряването на стотици параметри по сайта за да може той да генерира повече приходи за бизнеса. Затова тази работа е нескончаема и скъпо струваща и се предлага на абонаментна база. Първите резултати идват обикновено след втория месец но по-добрите ще се появят след първата година когато сайта е натрупал авторитет, съдържание и линкове и е сред лидерите в нишата си.

Всеки нов сайт преминава през 2 етапа преди да се изготви индивидуална ценова оферта:

Технически одит на сайта в който се анализира моментното му състояние, определят се силните и слабите му страни и се изготвят препоръки за последваща работа.Одит на външни линкове със професионални инструменти които показват наличната линк маса а от там и изготвяне на печеливша стратегия която ще я подобри.

Екипът ни предпочита да работи с Key Performance Indicators (KPIs) които са ключови показатели за напредъка към планирания резултат. По този начин подсигуряваме фокуса си върху онези подобрения които са наистина важни за достигане на целта. Без да има измерими показатели, стратегия и план за развитие и етапи в които всяко нещо трябва да се случи, лесно ще се загуби правилната посока и колкото и усилия и средства да бъдат разходени, крайния резултат ще е не задоволяващ.

Колко струва SEO-то на един уеб сайт?

Цената е първото нещо което пита всеки клиент дошъл в офиса за да търси оптимизация на неговия сайт. И тя може да се определи след детайлен анализ на всички горепосочени параметри. Успехът за SEO услуги зависи от четири неща:

НишаКонкурентиВаши целиБюджет

Ако трябва да определя цена бих казал “Скъпо” защото работиш една година, всеки ден, подобрявайки стотици направления по даден сайт за да можеш да го докараш на това ниво на което да привлича и продава на клиенти. Ние ще определим цената на която сме съгласни да работим по сайта Ви след задълбочен анализ и с конкретен план за действие, разграфен по етапи в които е описано какво трябва да се случи и колко ще струва.

Не работим на всяка цена

Има ниши в които отказваме да работим с клиенти, има клиенти на които отказваме работа заради лоша история или забавяне на плащания. Не търсим бързи резултати или наказания. Не работим на всяка цена. Избираме внимателно клиентите си и битките които ще водим за да се гордеем с резултатите. Стремим да обучаваме клиентите си и да работим дългосрочно с такива с които имаме взаимно доверие (win-win & long-term).

След 20 години в бизнеса имаме лукса да си позволим да работим с клиенти с които работата е удоволствие. За нас, SEO оптимизацията е предизвикателство  да учим как работят алгоритмите на Google, и как се оформя SERP-а, за да имаме възможността да повлияем и да позиционираме сайтовете по които работим от години на челни места.

Стремим се да работим по SERM (search engine reputation management) изграждайки Вашият бранд в Интернет и поддържайки го с години.

Готови ли сте да работите с нас?

Поискайте оферта