Авторски масажи от Este Fitness & Spa

1
171
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Блажено изживяване за тялото и умиротворяващо спокойствие за ума

Съществуват различни методи, които хората практикуват за постигане на пълно спокойствие и релакс. Масажът несъмнено е един от тях. Придобил широка популярност през последните години, той притежава свойството да въздейства благоприятно на организма, да отпуска тялото и да повишава тонуса. Както знаете, някои масажни процедури са възникнали преди хилядолетия, част от тях са претърпели промени и значително са усъвършенствани, през годините са възникнали и нови техники, като днес сериозна популярност набират също т.нар. авторски масажи. Естествено, изборът на масаж не е лесно решение, особено когато желаете той да бъде съобразен със специфичните нужди на тялото. Всеизвестен факт е, че всеки организъм е строго индивидуален и поради това специалистите в спа център Este Fitness & Spa комбинират различни масажни техники и подходи в зависимост от конкретните изисквания и предпочитания на посетителите на спа комплекса. Именно грижата към клиента вдъхновява терапевтите да създадат богата гама от авторски масажи.

Защо да изберете авторски масажи?

Este Fitness & Spa разполага с екип от висококвалифицирани терапевти, сред които и автентични носители на екзотичната култура на остров Бали. Те познават отлично различни масажни техники и съчетават знания и похвати при практикуването на всяка процедура. Тайната на нашите авторски масажи е в комбинацията от различни движения, които отговорят за определени части от човешкото тяло и превръщат изпълнението на процедурите в истинско блажено изживяване. Специалните ни авторски масажи имат релаксиращ и лечебен ефект и са разработени от професионалисти с богат опит и познания в областта и с грижа и внимание към нуждите на клиента, за да отговорят максимално пълно на неговите очаквания. Част от тях се практикуват в турската баня, което допълнително подсилва ефекта на отпускане и енергизиране на тялото. Преди всяка процедура клиентът провежда консултация с терапевта за своето здравословно състояние и уточнява конкретните зони от тялото, върху които специалистът да акцентира.

Спа център Este Fitness & Spa предлага набор от авторски масажи и ритуали, които се провеждат в изисканата и уютна обстановка на спа комплекса. Именно част от тях ще ви представим в настоящия материал.

Масаж „Есте Роял“

Това е един от специалните авторски масажи на Este Fitness & Spa, който ще ви пренесе в света на насладата, удоволствието и лукса. „Есте Роял“ се изпълнява от двама терапевти, които работят в синхрон. Те прилагат различни масажни техники и уникални стилове, които отпускат и едновременно тонизират тялото. Процедурата може да се практикува в турската баня с пяна, глина и водорасли и всеки ритуал завършва с поднасяне на чаша фреш, който хидратира тялото и зарежда с енергия.

За любителите на дългите релаксиращи процедури препоръчваме ритуала „Есте Роял“. Той се провежда във ВИП апартамента ONYX, който разполага със самостоятелен хамам, термо- и масажни легла, джакузи за двама и релакс зона. След поредица от хидратиращи и регенериращи терапии, пилинг, вана с ароматни соли и етерични масла ще се почувствате напълно освежени и подмладени. Процедурата е подходяща и за двама души и би могла да бъде страхотен подарък за ваш любим човек.

Масаж „Тонус“

Както подсказва името на терапията, този масаж дава сила и енергия на тялото. „Тонус“ съчетава техники от различни процедури като стречинг похвати, движения за подобряване на кръвообращението и акупресура. Масажът стимулира самозащитните сили на организма, отпуска мускулатурата и разтоварва тялото от стреса и напрежението. Процедурата успешно повлиява състоянието на дискомфорт и скованост в различни зони и е изцяло съобразена с индивидуалните нужди на организма. По желание на клиента процедурата може да се изпълнява за цяло тяло в турска баня.

Хамам ритуал

Este Fitness & Spa е един от малкото спа комплекси, които напълно пресъздават автентичната обстановка в турската баня. Хамамът в комплекса разполага с четири индивидуални  мраморни маси, затопля се от голям котел с вода, като през малки отвори, разположени в стените, парата навлиза в помещението. Процедурите в турската баня съчетават традиционни техники и съвременни лечебни методи. Клиентите мислено се пренасят в мистичния свят на Ориента, докато тялото им се загрявя, а терапевтите прилагат специални масажни техники за отпускане и намаляване на напрежението. Хамам ритуалът включва почистване на тялото с копринена ръкавица, хидратираща маска за тяло, измиване на косата и масаж на скалпа с арганова емулсия. В края на процедурата върху тялото се нанася хидратиращо мляко и на клиента се поднася ароматен турски чай за пълен релакс.

Ритуал „Морски бриз“

Тази година морето се пренася в спа центъра на Este Fitness & Spa. Ако това лято все още не сте се докоснали до морския бряг, тази процедура е идеалната възможност за вас. Ритуалът започва с нежен пилинг със соли от Мъртво море или кокосови стърготини, след което се изпълнява релаксиращ масаж на цялото цяло с черупки от океански миди и с нежни и бавни движения се масажира и лицето на клиента. Цялата процедура се извършва върху специална масажна маса, посипана със затоплящ натрошен кварц. Този полускъпоценен камък е избран заради неговите лековити свойства да отнема негативната енергия от организма и да отпуска тялото. По време на ритуала клиентите се наслаждават на романтична и отпускаща атмосфера и усещат полъха на морския бриз.

Ритуал „Мароко“

Вдъхновени от културата и творчеството на тази екзотична страна, професионалните терапевти в Este Fitness & Spa създават ритуал „Мароко“. Той се практикува в хамама и комбинира действието на различни традиционни за Мароко продукти, като например марокански черен сапун, известен със своите почистващи и разкрасителни свойства. Процедурата включва ексфолиращ ритуал „Кесе“ и масаж на цяло тяло с арганово масло.  Освен насладата от терапията и благоуханните аромати, които изпълват помещението, клиентите се наслаждават и на традиционен марокански чай с приятен, освежаващ вкус.

Без значение дали има повод или не, авторските масажи са перфектният подарък за любим човек и приятел. Те ще засвидетелстват вашата грижа и любов, изразени в неповторими минути на нежност и релакс. А защо не и да направите и на себе си един такъв уникален и безценен подарък.

И така разгарът на лятото е време за почивка и приятни емоции. Побързайте да резервирате час за авторски масажи за себе си и близък човек или изберете любима процедура от богатата гама класически и екзотични масажи, които Este Fitness & Spa предлага.

Последни публикации в блога

Блажено изживяване за тялото и умиротворяващо спокойствие за ума Съществуват различни методи, които хората практикуват за постигане на пълно спокойствие и релакс. Масажът несъмнено е един от тях. Придобил широка популярност през Кожата се променя през различните сезони в зависимост от климата, начина ни на живот и хормоналните промени в тялото. Тези фактори несъмнено оказват влияние върху ежедневните грижи, които полагаме за своя отличен външен След серията от лежерни дни, през които масово мързелувахме затворени у дома, е време за интензивни и ефективни тренировки във фитнес залата. Лятото наближава, морето ни очаква, а повечето от нас все още Освен с правилно хранене грижите за здравето са свързани и с ежедневни разходки и пълноценни тренировки в спортната зала. Добре оформеното и стегнато тяло не се постига с едно посещение във фитнеса, а Със затоплянето на времето и отварянето на парковете и спортните зали сте взели решения да започнете активно да тренирате, като начин за укрепване на имунитета и здравето. Все още обаче изпитвате колебания кое В днешната статия ще разгледаме най-разпространените лечебни масажи, които се практикуват по целия свят. Масажът е една от най-приятните и отпускащи процедури, която се практикува още от древността. Ползите за организма от В дни на пандемия и социална изолация, не всеки разполага с дъмбели, щанги и скъпи тренажори. Затова спа център Este Fitness & Spa организира online тренировки с Коце. Всичко, от което наистина се През последните месеци ежедневието ни напълно се промени, а заедно с него и нашите хигиенни, козметични и хранителни навици. Социалната изолация заради пандемията ни принуди да започнем разкрасителни процедури у дома, да превърнем Уважаеми клиенти, Радваме се да Ви съобщим, че “Este Fitness & SPA” възстановява дейността си от 19.05.2020 г. при строги мерки за безопасност. Уверяваме, че ще бъдат спазени всички разпоредби на Министерство на