SEO оптимизация на сайтове

1
491
Добави коментар
viperweb
viperweb

Нуждаете ли се от специалисти, които да класират Вашият сайт на по-предни позиции в търсещите машини? Имате ли нужда от добре изграден сайт, който да е в съответствие на Google ?
Ако отговорът на тези въпроси е „Да“, то прескочете тази статия и отправете поглед в най-долната част на сайта.
В мрежата се намират милиони и милиони сайтове, които радват милиардите потребители. Защо едно толкова непознато „явление” като Интернет се разви така бързо и стана най-популярното място за добиване на информация, споделяне, популяризиране и търговия? Надали може да се даде еднозначен отговор на този въпрос. По-важното е, че го има, и че щом съществува и се развива, значи е необходим.
С течение на времето нуждата от изработка на сайт за фирмите и отделните хора нараства. Защо? Защото бързината на комуникациите и почти неограничените възможности на компютърните технологии и науки разкри нов начин за печелене на пари. Ако чрез Интернет не можеха да се изкарат пари, то той щеше да си остане в детските години, като средство за междуфирмена информация.

Уеб сайтовете най-общо могат да бъдат разделени на два вида – комерсиални и лични. Напоследък се забелязва изместването на личните сайтове по посока на блоговете и обединяването им в групи по интереси. Отделните лични сайтове в Интернет се позагубиха в мрежата, и за да бъдат намерени и посетени собствениците им трябва да полагат доста усилия. Не така стои въпросът с комерсиалните сайтове. Там правилата за конкурентната борба важат с пълна сила.И така, кой може да си поръча изработка на сайт? Всеки, който иска и има някаква идея пред себе си, може да си направи сайт. И докато за отделния човек това е препоръчително, за стопанските субекти е задължително.

До пет години може би всички фирми и хора, занимаващи се с бизнес, ще бъдат в Интернет.

Самата изработка на сайт и качването му в Интернет е само първия етап. Следват поддръжка, оптимизация, ре-дизайн и непрекъсната работа по развитието му.

Как да класираме сайт на по-предни позиции в Гугъл?

Ако приемем, че вече имате сайт, той е изграден от нас, или от наши колеги, партньори и са спазени редица изисквания,  то е време да помислите за неговото позициониране и по-добро класиране при отправяне на заявки в търсещите машини.

Най-общо казано, за да подобрите позиционирането, трябва да наблегнете на:
Качество
Погледнете признаците на некачествен сайт от гледна точка на Google и също така се уверете, че сайтът няма нарушения.
Безопасност
Проверете дали сайтът е безопасен за посетители. Ако уеб администраторът открие заплаха, то това ще го отблъсне.  Какво да направите, ако бъде намерена заплаха за сигурността на сайта. Да предотвратите проблемите, или да се свържете с експерти, които да сторят това. Тук е мястото да споменем, че често, когато изтече SSL сертификат, и не бъде подновен, сайтът сигнализира, че не е защитен, нещо, което води до притеснение у посетителите. Нещо, често срещано, в днешно време. Естествено, има и други проблеми, които водят до предупредителни съобщения от съвременинте браузъри, които преустановяват достъпа до сайта, което води до влошаване на трафика.
Удобство
Следвайте указанията за създаване на уебсайт. За да се показва на мобилни устройства, създайте мобилна версия на сайта, тествайте от различни устройства и се уверете, че проектът Ви е с адаптивен дизайн.

Освен това се уверете, че страниците, свързани с вашите заявки за търсене:
Отварят се правилно в браузъра – използвайте инструмента за проверка на отговора на сървъра.
Индексирани – страниците и новото съдържание се индексира, след като го въведете.

Имайте предвид и следното…

Позициите на сайта в резултатите от търсенето се променят поради различни причини, например:Променени алгоритми за търсене. За да се подобри качеството на търсене, алгоритмите за класиране постоянно се променят.
Редовно се актуализира базата за търсене. Характеристиките на сайтовете се актуализират постоянно въз основа на свежи данни за страниците, както и тяхната популярност сред потребителите. Освен това алгоритмите за машинно обучение редовно се надграждат и се актуализират факторите за класиране. В резултат позициите в резултатите от търсенето също могат да се променят.

Деиндексиране на съдържание.
Можете да проверите присъствието на страница в търсенето с помощта на инструмента за проверка на състоянието на URL адреса или като зададете заявка за търсене с оператора url. Много могат да бъдат причините, поради които даден сайт да бъде деиндексиран.

За това ще пишем и друг път, достатъчно е да четете официалната страница на Висео.

За да разберете за промените в състоянието на страниците в търсене, използвайте Мониторинг на важни страници.

Всяка промяна в сайта може да повлияе на позицията му в резултатите от търсенето. Например актуализиране на структурата на сайта, адреса (URL адреса) или съдържанието на страницата, която беше намерена за заявките, които ви интересуват.

Като обобщение, няма как да не споменме, че трябва да създавате сайтовете изцяло за потребителите, да давате решения на техните запитвания и заявки и да предоставяте качествено видео, аудио, текстово и друг тип съдържание.

Абстрахирайте се от съдържание за търсещи машини, те автоматично ще оценят това, че сте насочили енергията си към потребителят. Едва тогава ще имате успех и по-лесно ще класирате сайта си на по-предни позиции.

Както  Ви писахме в началото на статията, ако Ви трябват опитни експерти в областта на търсещите машини, то потърсете съдействие на телефон 088 999 62 62.

Още интересни статии, за по-добро класиране на сайт в Google:

Средна оценка

5 based on 1 votes

Марка

W-SEO.com

Продукт или услуга

СЕО оптимизация