SEO оптимизация на сайтове

1
383
Добави коментар
hlape
hlape

Какво е SEO оптимизация и защо всички искат да са първи в Гугъл?
Основи на SEO

SEO оптимизация на уебсайт за търсещи машини  е подходяща за повечето фирми, предлагащи своите продукти или услуги по интернет. Това е ефективен начин да се вкорени Ваш сайт в резултатите от търсенето за дълго време и постоянно да увеличава броя на посетителите. В настоящата статия Ви представяме анализ и технически методи за СЕО оптимизация.

Какво представлява SEO оптимизацията на уебсайтове

Акронимът SEO означава Оптимизация за търсачки. С прости думи, SEO е набор от вътрешни и външни действия за оптимизация, насочени към повишаване на позицията на даден сайт в резултатите от търсенето (SERP).

Не става въпрос само за изграждане на връзки или създаване на полезно съдържание. За да може сайтът да бъде добре класиран от търсачките, трябва да се работи като комплекс.
Сайтът няма смисъл, без да го популяризирате, или да поверите СЕО оптимизацията на фирма, която да извършва редица SEO услуги. Без оптимизация трафикът към ресурса ще бъде много малък или дори нулев, ако не използвате други методи за привличане на такъв. Други методи сме описвали много често в W-SEO.com, но някои от тях са: Директна реклама (например билборд, на който е визуализиран URL адрес), PPC реклама, брандиране и друти.

SEO оптимизацията е подходяща за всички, които отиват или вече продават стоки през интернет, търсят клиенти, популярност, партньори и т.н.
Има смисъл да се доверите на SEO агенция, ако:

вашият продукт е в търсенето сред широка аудитория;
вашата компания има онлайн конкуренти;
продуктът е разрешен за продажба на законодателно ниво;
готови сте да изчакате резултатите поне няколко месеца;
търсите сравнително евтин, но ефективен и надежден начин за постоянно привличане на трафик;
сте готови да инвестирате време и финанси в своя сайт, постоянно го развивате и подобрявате;
планирате да останете на пазара във вашата ниша или да се разширите във времето.

SEO оптимизацията не е подходяща за постигане на бърз ефект. Често даваме за пример следното положение. Ако имате даден продукт, но са Ви останали само сто бройки от него и на всяка цена трябва да го продадете през следващите 30 работни дни. То в този случай SEO няма да има смисъл, но решението е PPC реклама. Причината се крие в това, че при SEO оптимизация, можете да видите първите резултати след началото на работата, не по-рано от 2-3 месеца.

Имайте предвид следното. Често, през последните месеци, клиенти губят доверие в SEO агенции, смятайки ги за арогантни и неефективни. Ние, екипът на W-SEO.com сме готови да Ви докажем точно обратното, че чрез добро партньорство можете да повишите значително приходите си от онлайн бизнес!
Black Hat SEO vs White Hat SEO

Методите и техниките за СЕО оптимизация могат да бъдат два основни типа, поне за България. Те могат да са White Hat SEO (етични SEO тактики) и Black Hat SEO (неетични SEO тактики).

Ние, екипът на компанията, предлагаме White Hat SEO и апелираме всеки колега, дигитална агенция, SEO експерти да ползват само позволени методи за СЕО оптимизация.

Black hat SEO, можем да преведем по много начини, но да кажем, че в буквален превод означава SEO с черна шапка и представлява съвкупност практики срещу насоките на търсачките, използвана за постигане на по-висока класация в резултатите от търсенето. Тези неетични тактики не се решават за търсещия и често завършват с наказание от търсачките. Техники с черна шапка включват запълване на ключови думи, прикриване и използване на мрежи за частни връзки, скриване на текстове, както и най-различни схеми, чрез които да се залъже дадена търсеща машина, например Google.

Появяването в резултатите от търсенето е жизненоважно за растежа на бизнеса, но има правилен и грешен начин за оптимизация на търсачките. Тъмното изкуство на SEO с черна шапка е погрешен начин. SEO с черна шапка търси алгоритми на търсачките за игри, вместо да работи в полза на  потребителя. Вместо да печелите правото да класирате високо на страниците с резултати от търсачките, този неетичен метод за SEO използва сенчести тактики, за да ви заведе там. Устойчивото използване на SEO техники с черна шапка вероятно ще навреди на вашето присъствие в търсачките, а не да го подобри.

Важно е да знаете, че …

Няма как да не споменем, че много клиенти се обръщат към нас, след като вече имат наказания от Google и сайтовете са им деиндексирани. Други, веднага след като получат наказание обявяват сайтовете си за продан.

Няма как да не кажем, че в лицето на някои хора, етичните SЕO тактики се явяват спорни, т.е. спорно е , коя тактика е етична, и коя не. За да го разберете по-лесно, ще дадем следния пример:

Имате сайт, който е тематичен със сайта на клиента и решавате да поставите връзка. Самото поставяне, ако не е по правилния начин, може де сметне за спорна тактика, не изцяло етична. Ако линкът от отсрещната страна се върне, и се получи партньорска размяна на обратни връзки, това също може да доведе до проблем, тъй като от Google са забранили подобна размяна. Освен, ако не е по правилния начин.

При изборът на СЕО агенция трябва да вземете много фактори предвид, а ето и някои от най-важните, поне според нас:

Агенцията трябва да има опит.
СЕО фирмата трябва да Ви гарантира, че работи с етични методи и подходи.
Трябва да получите резултати след 4-6 месеца, в противен случай парите Ви просто изтичат.
Фирмата, предлагаща SEO услуги, трябва да Ви покаже добри постижения със съществуващи клиенти.
Дигиталната агенция трябва да разполага с ресурси.
Агенцията за SEO трябва да има капацитет да Ви обслужи. Пишем това, тъй като много агенции са заети на 100  %  и в стремежа си да обслужат поредния клиент допускат грешка, тъй като нямат капацитет да го поемат.
СЕО агенцията трява да има партньори, които да включи, тогава, когато е необходимо.

Финални думи

SEO оптимизацият е комплекс от сложни тактики, методи и стратегии  и това можете да видите, ако прочетете настоящата статия. Все по-сложно става да оптимизирате даден сайт, затова внимавайте, когато поемате отговорност към клиенти.

Е, уважаеми читатели на Viseo, направихме кратък обзор на методите и техниките за SEO оптимизация на сайт, дадохме Ви насоки как да подберете правилната агенция и вярваме, че прочетеното съдържание ще Ви помогне занапред.

Успех и до нови срещи!

Още статии, които са свързани с одитиране на сайтове:

Средна оценка

5 based on 9 votes

Марка

ВИСЕО ЕООД

Продукт или услуга

SEO методи и похвати