Лесна и бърза дезинфекция на офиса – как да подходим

1
214
Добави коментар
clashbade
clashbade

Лесна и бърза дезинфекция на офиса – как да подходим

В сегашната пандемична обстановка всеки е поставил за свой приоритет да повиши нивото на хигиена с цел да предпази себе си и своите близки. Що се отнася до болести, едва ли сме в състояние да си избираме. Независимо дали става дума за ковид 19 или какъвто и да било друг вирус, никой не обича да е болен и непълноценен дори и за ден.

У дома

Всеки сам поема грижата за спазването на строги мерки за безопасност на територията на своя дом. Понякога това не е лека задача и се оказва предизвикателство да приучим малките деца. Нужните норми за предотвратяване на зарази могат да се окажат дори невъзможни. Мъниците не винаги възприемат положението с присъщата на възрастните отговорност. Трудно е да ги накараме да носят маски и ръкавици ежедневно. Честото миене на ръцете и дезинфекцирането на контактните повърхности у дома могат да се окажат решаващи. А до колко ние успяваме да спазваме нормите за безопасност?!

В офиса

Независимо от периода, в който живеем, всяко почистване на офиси е било важно с цел осигуряване на нормална и приятна работна обстановка. Днес сме изправени пред изцяло нов начин на съществуване, но все пак не сме в състояние целодневно да носим ръкавици. Несъзнателното докосване на очите, устата или носа са почти неизбежни. Дори да използваме дезинфектанти за ръце и да се мием често, това отново не ни осигурява 100% защита. На какво да разчитаме тогава?

Как да подходим

Може и да не е открит начин за максимално предпазване от заразяване, но професионалното почистване и щателната дезинфекция на офисното пространство би повишила въпросните нива.

Фирмите, занимаващи се с подобен род дейности, са професионалисти в постигането на почти стерилна обстановка. А сега се нуждаем от нея повече от всякога. Те са в състояние да елиминират наличието на микроби и от трудно достъпните места. А тези от тях, които подлежат на непрекъснат контакт и са рискови за разпространението на болести, се третират специално.

Изключително важна е всекидневната последователност. Наред с това не е за пренебрегване използването на професионален подход с доказани препарати. Колко често изразходваме време, енергия и средства, а накрая се оказва, че само сме си въобразявали, че почистваме. Нима целта не е видими и дългосрочни резултати!?

Здраве и продуктивност

Двете понятия вървят ръка за ръка щом става въпрос за бизнес. Не е от значение дали ще се използват болничните и отпуските, а до колко ще е удовлетворяващ крайният продукт. Всяка инвестиция в добруването и производителността на служителите може да се възвърне под формата на спечелени пари, доверие и имидж.