Бусове за превоз на багаж – какво да търся и колко ще струва!

1
209
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

Бусове за превоз на багаж
Какъв бус ще ми трябва за превоз на багажа?

Това е обикновена транспортна услуга за превоз на багаж, мебели и покъщнина при която наемате бус с шофьор за да преместите вещите си от едно жилище в друго. Добра идея е да изготвите списък на предметите с техния брой и приблизителни размери.Това е важно особено при наличие на по големи -неразглобени мебели. Така ще може да се прецени в какво превозно средство биха се събрали.

 Ако има само или предимно багаж може да се ползва най-обикновен бус с обем на товарното помещение от 8 до 12 кубични метра.Същото важи ако имате един-два по едри предмета мебели като диван, скрин и малък гардероб. Ако има едрогабаритни мебели като секция, 3-крилен гардероб е важно дали ще бъдат разглобени или ще се местят в цял – неразглобен вид.

В най-общия случай фирмите на пазара за транспорт и преместване на имущество разполагат с бусове  от 10 до 20 куб.м3 обем на товарните помещения. Първите са обикновени бусове които виждате постоянно в ежедневието при доставки и зареждане на магазини с най различни стоки.  Другите по скоро приличат повече на камион с големи правоъгълни фургони, някои от които имат падащ борд, платформа в задната част на каросерията която се използва за вдигане и сваляне на тежки предмети.

Ако не можете да прецените какъв бус ще е подходящ за вашето преместване е най-добре да потърсите в интернет и да се обадите на няколко фирми за да ви консултират и да получите цена за транспортната услуга. Всъщност необходимо е да знаете само колко и какви предмети ще местите. Фирмата за преместване ще се погрижи за останалото, като ви предложи бус с подходящ обем.

Колко ще ми струва преместването на багажа?

Това зависи от няколко фактора

Вие ли ще си товарите и разтоварвате вещите или ще ползвате професионални хамали от фирмата, ако въобще предлага такива.От къде до къде ще се превозва багажа/мебелите. Дали ще е в рамките на вашето населено място или в друг град или село. Тоест разстоянието между адресите.Количеството и обема на предметите – предимно дребен багаж или в комбинация с по-едри мебели. Това ще каже какъв бус с какъв обем ще е най-подходящ във вашия случай. Тоест обема на превозното средство. По малките бусове са по-евтини, а по-големите са по скъпи.Дали багажа ще бъде предварително свален долу във или пред входа или ще започнете тепърва да го изнасяте от жилището със самото пристигането на буса.Ще има ли повече от един адрес на товарене и разтоварванеЩе желаете ли шофьора да ви помага с товаренето или разтоварването на по-едрите предмети, за конкретен по-тежък предмет или вие изцяло си поемате ангажимент за това. Имайте предвид, че всяка намеса от шофьора извън товарното помещение на буса се заплаща допълнително. А обикновено подреждането и укрепването на вещите в буса от шофьора са включени в цената на превоза.

Обикновено цената за превоз на багаж и мебели с бус за района на София и околните села и градове варира между 30 и 60 лева за един курс. Цената се изчислява в зависимост от разстоянието и обема на използваното превозното средство. А ако искате шофьора да ви помага с товарене и разтоварване на вещите ще ви струва от 60 до 90 лева в зависимост от сложността и обема на работата. Научете повече за цените при превоз и преместване на мебели и багаж на нашата страница!

Ако искате да наемете бус  за превоз на багаж от София до друга дестинация в страната ще ви струва от 0.50 до 0.70 лв. на километър в двете посоки. Тук цената също варира в зависимост от разстоянието и големината на транспортното средство. Ние от Хамали Престо можем да ви изготвим оферта с крайна цена за услугата още по телефона.

Независимо дали ще ползвате само транспорт или се нуждаете от професионални хамали за преместване на цялото ви обзавеждане, можете да ни потърсите на телефон 0876 123 386 за да обсъдим всички подробности по вашето преместване.