Philips OneBlade – ревю, мнения, характеристики

1
212
Добави коментар
angels82
angels82

Какво представлява Philips OneBlade?

Не съвсем тример за брада, не съвсем самобръсначка, OneBlade е електрически грумер, предназначен за мъже, които искат да си стилизират лицето, косата, тялото и най-вече брадата. Според Philips устройството е „специално проектирано да отговаря на нуждите на съвременния мъж“. Той може да подстригва, оформя и бръсне всякаква дължина на космите, използвайки един от трите гребена, които са включени в комплекта. Или можете да го използвате без гребен за по-гладко бръснене.

Най-доброто предназначение на Philips OneBlade

Именно при последното-бръсненето OneBlade всъщност превъзхожда всички останали конкуренти. Въпреки че Philips казва, че устройството е насочено към онези, които поддържат брадата си, вярваме, че OneBlade ще бъде оценен най-много от тези, които отдавна страдат от раздразнена кожа от бръснач и врастнали косми, когато използват традиционни самобръсначки. Близкото бръснене, постигано с OneBlade, е много добро и тъй като не е толкова близо до кожата, колкото бихте получили с мокър бръснач, това означава, че ще постигнете чист вид с далеч по-малко дразнене на кожата, ако изобщо има такова.

Philips OneBlade – Дизайн

Зелената и синята цветова схема не са най-луксозното и красиво покритие, което ще видите на самобръсначката тази година, но не е прекалено отблъскващо, когато се разглежда заедно с добре проектирания контурен корпус.

OneBlade е хубав и тънък, което го прави лесно управляемо устройство, което прави всичко различно, когато става въпрос за прецизно бръснене. Със своите 324 грама, това не е най-леката самобръсначка, който някога ще държите, но със сигурност не се усеща тежък в ръката. Въпреки блестящото зелено на гумените си ръбове, OneBlade всъщност успява да запази известна лъскавост. Липсата на цифров дисплей или регулируема глава всъщност е една от силните страни на самобръсначката в това отношение. OneBlade има бутон за включване и изключване и плъзгач за изваждане и отстраняване на главата, както и порт за зареждане в долната част на дръжката.

Philips OneBlade – видове и версии

Ако искате по-усъвършенствана самобръсначка, тогава има и две версии „Pro“ в гамата на OneBlade. И двете имат по-изтънчен черен дизайн. Едната от самобръсначките Pro се предлага с регулируем прецизен гребен, който има 10 настройки за дължина от 0,5 мм до 9 мм, докато другият се предлага с цифров дисплей и 14-дългов прецизен гребен. Имайте предвид, че стандартният OneBlade се предлага и с допълнително 2 мм приспособление за гребен.

Philips OneBlade – Технология

Въпреки че Philips казва, че OneBlade използва комбинация от въртяща се технология и тример, това не е нито фолиева самобръсначка, нито ротационна самобръсначка. По принцип главата използва едно острие, което е новост в индустрията, която изглежда смята, че добавянето на колкото се може повече остриета е определението за иновация.

Това единично острие се движи невероятно бързо – цели 200 пъти в секунда. Заобиколено е от „двойна система за защита“, което означава, че е защитено от щит със заоблени пластмасови накрайници, за да предпази кожата ви. Където идва ротационната част, оставаме несигурни, но със сигурност е хубав и прост дизайн. Полезен е и фактът, че главата се върти, предлагайки по-голям контрол при справяне с по-трудните зони на лицето ви. Смяната на главата отнема само секунди, като използвате гореспоменатия бутон „изваждане“, за да премахнете старата приставка. Някои модели имат допълнителна глава, която се предоставя с моделите; Philips препоръчва смяна на главите на всеки четири месеца.

Като цяло OneBlade е добре проектиран и затова използването му е удоволствие. Липсата на излишни екстри също е от полза; ако само Philips бяха избрали цвят, различен от този искрящо зелен по краищата на OneBlade, щеше да е още по-добре.

Philips OneBlade – Ефективност

Тези, които са използвали по-евтини самобръсначки, трябва да знаят, че OneBlade ще предложи по-добро подстригване дори преди да са го използвали. При натискане на бутона за захранване това бързо режещо острие издава приятно бръмчене, за разлика от разочароващото силно бръмчене на по-малките самобръсначки. Става малко по-шумно, когато прикрепите един от гребените за подстригване, но като цяло е доста хубаво да знаете, че това малко устройство има достатъчно сила, за да прорязва брадата ви без напрежение и раздразнение.

Разбира се, най-голямо значение има как се представя OneBlade. Тук Philips са успели да създадат леко, но стабилно устройство, което със сигурност може да бръсне и подстригва всякакви дължини на косъма – просто ако тези косми са дебели и дълги, тя ще се задръства по-често.

Малката, но мощна глава улеснява работата с по-къси косми и благодарение на двустранния дизайн – тъй като острието излиза както от долния, така и от горния ръб на главата, може да се използва за бръснене и създаване на прави ръбове от всякакъв ъгъл.

Philips OneBlade – сухо и мокро бръснене

Положителната страна е, че OneBlade може да се използва както на мокро, така и на сухо. Ако предпочитате сутрешното си бръснене под душа или с помощта на гел за бръснене, OneBlade с радост ще ви помогне. Освен това почистването на устройството е просто въпрос на поставяне под течаща вода.

Устройството също е малко и рационализирано, за да се почувствате като да използвате малко по-голяма версия на традиционния бръснач. За разлика от по-обемните електрически самобръсначки тогава, устройството на Philips не само се чувства по-лесно за използване, но и няма да блокира прекалено много от лицето ви, когато се опитвате да изравните бакенбардите си.

Тъй като OneBlade не реже брадата ви твърде плътно, благодарение на полимерния си щит, това означава, че можете да избегнете дразнене на кожата, като същевременно постигнете впечатляващо близко бръснене. Използвайки редовно OneBlade за подстригване на по-къса брада, острието не засуква космите нито веднъж, което прави много по-приятно изживяване от изпитанието за оформяне на брада.

Свързани ревюта

Също така е възможно да се бръснете срещу посоката на космите, без да се притеснявате от раздразнение на кожата. Тъй като форм-факторът на OneBlade е подобен на традиционния бръснач, бръсненето срещу посоката на косъма, особено на врата, е по-лесно и естествено, отколкото при по-обемна електрическа самобръсначка. Понякога може да се използва просто за почистване на космите по врата и това е най-бързото, най-близкото и лесно бръснене на врата, което някога е предлагано на пазара.

Philips OneBlade – Батерия

За да поддържа остриетата да се движат с толкова бързи темпове, OneBlade си изразходва заряда с бърза скорост. Това изисква зареждане за осем часа, само за да получите 45 минути употреба. Тези, които го използват за сутрешното си бръснене, може да успеят да издържат петдневната употреба. Но за всеки, който използва OneBlade по предназначение за подстригване и оформяне на брадата, вероятно ще успее да изкара само две бръснения, преди да се наложи да го заредите.

В резултат на това животът на батерията е един от големите недостатъци на OneBlade. Ротационната самобръсначка Philips Series 9000, например, издържа 50 минути след едночасово зареждане, а най-добрият, лазерно управляван тример за брада от серия 9000 ще ви даде час на използване след едночасово зареждане.

Трябва ли да купя Philips OneBlade?

В допълнение към приличните си способности за подстригване и бръснене, OneBlade може да се превърне в новата ви самобръсначка, ако предпочитате внимателно бръснене. Страхотен е за чувствителна кожа, тъй като не се бръсне прекалено близо до кожата, а и плащате по-малка цена за да предпазите кожата си от дразнене.

Бързо движещото се острие на OneBlade също означава, че ще постигнете равномерно подстригване, когато използвате самобръсначката по предназначение за оформяне на брадата си. Ако редовно носите „катинарче“ или се нуждаете от устройство за подстригване на вашата козя брадичка, тогава OneBlade е чудесен и достъпен начин да запазите формата на брадата си под контрол. Просто не го използвайте, ако преминавате от пълна, голяма и дълга брада към напълно гладка кожа.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите самобръсначки Philips OneBlade. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Подобно ревю: Най-добрите DSLR фотоапарати