Италианска Mода пролет-лято 2021 от Dolce & Gabbana

1
303
Добави коментар
balniroklinet
balniroklinet

Седмицата на модата от топлия сезон 2021 се проведе в необичаен режим, много дизайнери изоставиха традиционните ревюта, някой значително намали броя на външния вид. Всички се опитват да спестят пари, защото никой не знае колко бързо модната индустрия ще започне да се възражда. Но всичко това не касае Dolce & Gabbana, те уверено преодоляват всички трудности и ни призовават да не губим сърце. Новата колекция пролет-лято 2021 беше представена като част от Седмицата на модата в Милано. Цветни, ярки, сочни и страстни – това е, което се свързва с новата колекция на италианската модна къща Dolce & Gabbana.

Сицилия отново е вдъхновение за Доменико Долче и Стефано Габана за тяхната колекция пролет / лято 2021. Новото шоу е ода и признание за любов към родината на Доменико Долче, италиански моден дизайнер, един от основателите и съсобственик на модна къща Dolce & Gabbana. Основната тема на колекцията, която се състои от 98 лъка, е сицилианският пачуърк. Почти всеки външен вид е изработен от пачуърк, комбинация от пъстри щампи и живи цветове. На техниката на пачуърк трябва да се обърне специално внимание при анализа на колекцията пролет-лято 2021 г. Тази техника на пачуърк е в основата на почти всички изображения на колекцията.

При създаването на изображенията италианското дуо използва своите емблематични и толкова разпознаваеми отпечатъци от последните години: флорални шарки, традиционни сицилиански орнаменти, леопардови, етнически, графични и тропически щампи, принт грахов отпечатък (бели и червени, големи и малки точки на полка), ивици, черно-бели шахматни шарки, барокови шарки.

Италианска Mода пролет-лято 2021 от Dolce & Gabbana

Голяма прилика може да се види с външния вид от колекцията от 1993 г., която от своя страна е вдъхновена от бохемските седемдесетте. И двете колекции съдържат много подробности от седемдесетте, но новата презентация е по-модерна интерпретация. Всички продукти, създадени от ръцете на опитни майстори, като глътка свеж въздух, олицетворяват радостта от чакането на пролетта и като цяло, промените към по-добро в този труден момент. Вдъхновени от сицилианските шарки, дизайнерите създадоха своя собствена интерпретация на пачуърк, като ни дадоха калейдоскоп от щампи и цветове, изработени от брокат, жоржет, поплин, деним, шифон, памук и други материали.

На модния подиум можеха да се видят всички облекла, кройки и аксесоари, характерни за модната къща: вталени рокли, строго разкроени якета, сглобени от парчета брокат, многоетажни поли до пода, дълги течащи поли от лек летящ шифон, копринени блузи , направени по техниката пачуърк. Чанти и други аксесоари Dolce & Gabbana Модни и привличащи вниманието луксозни женски аксесоари, които отразяват пламенния южен темперамент на сицилианските жени: сатенени рози и хризантеми, които украсяват главите и шиите на моделите, дълги акцентни обеци, украсени също с големи цветя, златни дълги масивни верижки и гривни, щампа с цвят на коприна модели на забрадки, които хармонично допълват такива ярки образи.

Луксът и размерът се превърнаха в отличителен белег на почти всички аксесоари в колекцията. Ако отидете на прост, изчистен външен вид през пролет / лято 2021, винаги можете да привлечете вниманието с бижута Dolce & Gabbana XXL със златен акцент. Върху торбичките на колекцията можеха да се видят златни вериги. Красивите дамски чанти от тази модна къща са винаги търсени сред модни жени от всички възрасти. Тази колекция няма да бъде изключение. На модния подиум бяха демонстрирани елегантни правоъгълни чанти, допълнени от златни фитинги, изящни съединители с декоративни елементи (цветна бродерия от цветя, мъниста, анималистични и етнически композиции), тъкани чанти, дънкови чанти, изработени по техника на пачуърк. Колекцията пролет / лято 2021 включва също горнище на корсет, традиционни черни сутиени с полупрозрачни блузи, които показват някои вдъхновени от началото на 2000-те години кожа, скъсани дънкови дънки, къси панталони, бели ризи и горнища с дълги ръкави.

Не е без секси, женствени и ефектни мини-рокли, рокли до пода и midi с високи цепки отстрани, рокли с висока талия, сарафани и рокли бюстие. Комбинацията от святост и изтънченост може да се види в тези женствени визии, създадени от италиански дизайнери. Според самите дизайнери новата колекция отразява елементи от различни култури – от испанци до араби, нормани и френски. Този мултикултурализъм, присъщ на Сицилия, се проявява например в използването на такъв аксесоар като тюрбан в африкански стил или течащи кафетани в „ориенталски“ стил. Като цяло противниците на минимализма Доменико Долче и Стефано Габана успяха да създадат модно празнично шоу, състоящо се от разнообразие от уникални завладяващи и умни, внимателно обмислени изображения, всяко от които има свой характер и история, а също така отразява италианското майсторство на ръчно изработено „от мано до мано“ и уникален дизайн на Dolce & Gabbana. Новата колекция, вдъхновена от националния сицилиански привкус, се оказа оптимистична, вдъхновяваща надежда за светло бъдеще и по право е една от най-необикновените и запомнящи се през сезон пролет-лято 2021.

Автор: Олга Цофол

Он-лайн Арт Галерия Български Художници

Портрет по снимка за подарък

Хрупкави Диетични Тиквички на Фурна без Мазнина

Домашна Рецепта за изчистване на дробовете д-р Неделя Щонова

Какви сънища са сигнал за депресия?

Загуба на жизнени сили ? Техника за възстановяване на упадъка

Модни прически 2021

Защо стареенето започва от петите?