Уникален водопад и райска градина са новите атракции в Дубай

2
712
Добави коментар
stenlitravel
stenlitravel

Вашата оценка 5.00 от 2 гласа

началоНовиниУникален водопад и райска градина са новите атракции в Дубай

Уникален водопад и райска градина са новите атракции в Дубай

30 Септември 2021 г.

World Expo 2020 в Дубай обяви откриването на две уникални атракции – водопадът Water Feature, който преодолява законите на гравитацията и наблюдателната площадка Garden in The Sky.

Водната атракция ще бъде придружена от музика, написана от композитора Ramin Djawadi, автор на саундтрака към „Игра на тронове“. Водните струи ще се спускат по вертикални стени от височина 13 метра.
През деня водата ще попада в огнен обръч (продукт на изгарянето на чист водород), а през нощта, предизвиквайки силите на природата, тя ще се връща в обратната посока нагоре по стените на изкуствения водопад.

Разположен точно между емблематичните Al Wasl Plaza и Jubilee Park, Water Feature съчетава елементите на вода, земя и огън. Посетителите ще бъдат посрещнати от красива зелена градина с палмови дървета, издигащи се над серия от извити пътеки, които заобикалят водопада.

Функцията на водата в Water Feature е създадена от базираната в Калифорния фирма за архитектура, дизайн, производство и инженеринг WET Design. Те използват суперкомпютри и други новаторски технологии за изграждането на някои от най-известните фонтани и водни елементи, включително танцуващия фонтан в Бурдж Халифа. Хореографите на WET и композиторът Джавади работиха заедно, за да създадат единство между музиката и визуалния воден ефект.

От своя страна „небесната“ градина ще бъде разположена на височина 55 метра над земята и ще се превърне в идеално място за разглеждане на площадката на Експо 2020 и Юбилейния парк, който има уникална флора и фауна. В парка се помещават също кафене, сцена за представления, предмети на изкуството, детска площадка и др.
 
Горният етаж на кулата, който може да бъде достъпен през стълбище от долния етаж, е украсен с 10 жълти огнени дървета. Тези дървета могат да се адаптират добре към климата на ОАЕ и са често срещана гледка в парковете и уличните пейзажи на Дубай.

Световното изложение Expo 2020 ще бъде открито на 1 октомври 2021г. Един билет за възрастен струва 95 дирхама (26 щатски долара). Освен това абонаментите са достъпни за посетители за период от 1 месец (цената им ще бъде 195 дирхама или 53 щатски долара) и за целия период на изложението – от 1 октомври 2021г. до 31 март 2022г. Цената на шестмесечните абонаменти е 495 дирхама или 136 щатски долара.
Посетители на възраст под 18 години, студенти, както и хора със специални нужди ще могат да влизат безплатно, а придружаващите ги възрастни ще получат 50% отстъпка от входните билети. Билети могат да бъдат закупени на официалния уебсайт на събитието expo2020dubai.com.

Цената на билета включва достъп до всички павилиони, както и до събитията от културната програма на изложбата. Както бе съобщено по-рано, Експо 2020 ще бъде домакин на до 60 събития на живо на ден, включително музика, танци, национални, празнични и образователни събития.

Билети могат да бъдат закупени и от над 2500 оторизирани дистрибутори, включително онлайн туристически агенти, туроператори, хотели и авиокомпании в 100 държави. Както бе съобщено по-рано, организаторите на световното изложение Expo 2020 няма да изискват сертификати за ваксинация срещу COVID-19 от местни и международни посетители.

Въпреки това, всички посетители, включително ваксинираните, ще трябва да спазват мерките срещу коронавирус, предписани от властите в Дубай, включително носенето на маски, социално дистанциране и редовно измиване и дезинфекция на ръцете.