Ремонт на къщи – преди и след

1
162
Добави коментар
fire19
fire19

Най-значителни за окото са промените на принципа “преди-след” и с право – защото реално можем да видим къде какво се е променило. Разбира се, ако сте много сръчен човек и оправен на всичкото отгоре – ще можете без проблем да забележите онази жичка, което е вече на мястото си или улуците, които вече са притегнати. Всеобщоизвестно е, че дамите виждат едно – господата – друго, особено пък по отношение на ремонтните дейности.

Никога няма да забравя, когато трябваше да се местим в новата ни къща. Избирах старателно бойте за интериор и екстериор, както и съчитах безупречно лампите с всички детайли, за които може да си представи човек, че има в една къща. Но ако някой ме попита каква топлоизолация сме ползвали – сигурно няма дори да се сетя, че имаме такова неща.

Както и при апартамента… Толкова много време трябваше да мине, за да разбера, че сме сложили шумоизолация на пода. Просто тогава не са ме вълнували тези неща. И е напълно нормално. Но ремонтът на къща значително е по-величествен. Там стават едни грандиозни промени, които преобразяват после целия ни начин на живот. Е, не винаги рефлектират на лайфстайлинга ни, но все пак се опитваме да пазим новото и да го съхраним чисто.

Как ще изглежда дома ми след ремонт на къщата?

Ужас! Ще е ужас, ако не успеете да се мобилизирате и да си изготвите план за действие след ремонт на къща. Минали сме доста хора по този път. Работата е там, че дори и да работите с професионална фирма за ремонтни дейности – пак ще има някакво количество следремонтна работа, която ще трябва да си свършите сами или да си наемете почистваща фирма.

Разбира се, тук вкарваме една скоба, че много зависи за какъв ремонт иде реч. Дали е ремонт на покрив на къща, дали ще е ремонт на мазето на къщата или ще правите саниране на къща. Определено тези неща имат разлика помежду си, както при основен и частичен ремонт на апартамент.

Но все пак не се отчайвайте – чистенето винаги е приятно, защото е за вашия дом. Все пак не всеки човек може да се радва с такова имущество, затова си мисля, че би трябвало да сме щастливи и да запретваме ръкави да създадем един WOW ефект след ремонта на къщата ни.

Винаги правете снимки Запечатайте вида на вашия дом в снимки “преди-след”, за да видите реалните промени на процеса, наречен ремонт на къща. Никой не казва да правите 2,000 снимки, но 6-7 скромни, за да можете да съпоставите цялостната промяна. Ето например, аз винаги се радвам като разглеждам снимки от старите архиви и се вижда някъде старата ни къща преди ремонта. Някак мило, драго и приятно ми става. Естествено спомените могат да избледнеят с времето, но като има как една снимка да ги върне обратно винаги е добре дошло.

Можете дори да си направите стар албум с винтидж мотив, където да си съхранявате тези мили спомени. Не знаете кой ще се изненада, като види тези моменти.