Шведските факири и вълшебното килимче :: BG-Mamma

3
Добави коментар
GaN
GaN

Когато става дума за факири, вие си представяте индийци с тюрбани, легнали върху дъски с пирони. А когато стане въпрос за шведи, човек си представя високи синеоки мъже, каращи Волво или секси блондинки. Как обаче изглеждат шведските факири?

Един от тях на име Ом  Мокшанада остави за известно време удобния и подсигурен живот в родината си и се посвети на изучаването на йогизъм и факирство в Индия. Връщайки се в Швеция той разкри пред сънародниците си тайната на факирите за  безболезен и дълголетен живот.

Шведският факир, пренасяйки тайната, донесе и едно собствено тълкувание на  дъската с пирони. Лягайки върху едно килимче с шипчета, дизайн на Ом, тялото се подлага на акупресура. То е леко – половин килограм и се състои от дунапренено килимче покрито с плат. Всяко килимче има 230 кръгчета с над общо 6000 шипчета. Те изпълняват ролята на пироните. Шипчетата са точно изчислени за постигането на максимален ефект.

Краищата на нервните рецептори  под кожата се стимулират и това засилва кръвообръщението. Това от своя страна увеличава кислорода в мускулите и помага за отделянето на ненужни и вредни продукти от тялото.

Процесът води и до освобождаването на хормоните ендорфини и окситоцини. Ендорфините побеждават болки; това са хормоните, които дават положителна енергия на тялото след физическата тренировка, например. Окситоцинът отговаря за спокойствието и води до пълна релаксация на тялото. Тялото се изпълва с енергия и мобилизира собствените си сили да се справя с болести и болки. С други думи повишава се имунната защита на организма. Това всъщност е тайната на факирите – една йогийска техника, която всеки може да практикува без да е школуван като йога.

Миналата есен можеха да се видят рекламни листовки с вълшебното килимче. Шведите се интересуват напоследък изключително много от алтернативни лечебни методи и от уелнес. Те разбраха, че в килимчето е съхранена хилядолетната тайна на отличното здраве и доброто разположение на духа.

Истинският успех и признание дойде в края на ноември 2009 г.,  когато килимчето бе обявено за национален коледен подарък от Шведския изследователски институт на търговията. Най-купуваният и търсен подарък за 2009 / 2010 година е вълшебното килимче. Институтът мотивира избора си с  продажбените цифри на различни стоки преди и около Коледа. Килимчето е на първо място. В съобщението се казва, че шведите се грижат изключително много за телесното и душевното си здраве по времето на икономическата криза.

Днес в Стокхолм могат да се видят млади и стари с килимчето в ръка. Дори и децата го използват. То помага на малчуганите да се успокоят и заредят с нова енергия. Килимчето се използва за отпускане, при болки, стрес и проблеми със съня и може да се използва след тренинг и при възстановителни процеси на тялото. В масажните салони се ползва преди масаж за отпускане, във фитнес салони за специална гимнастика за коремните и гръбначните мускули.

Пресата е пълна със свидетелства на хора отървали се от ишиас, безсъние, депресия, излишни килограми, главоболие,  дископатия, хронични болкови състояния и много други. Вече е навлязло в сферата на рехабилитациятя и много шведи са неразделни със своите килимчета дори и по време на отпуск. Вече се продава в дрогериите, спортните магазини, магазини за хранителни стоки и разбира се, по Интернет.

Шведите са най-здравият народ в Европа. Това се дължи не само на добрите им хранителни навици и масовото спортуване. Те по принцип са в непрекъснато търсене на най-добрите алтернативни методи за поддържане на добро здраве и висок жизнен дух. Вълшебното килимче е израз на този силен стремеж за откриването на нови методи за самопомощ.

Kилимчето може да се поръча и купи на [email protected], повече информация на www.shakti-bulgaria.blogspot.com , а в България може да се купи в онлайн магазина на аптеки Фрамар. В София то може да се закупи в ”Белаконтур” бул Тотлебен 2 тел. 028515155 или 0886548454