03 | Тестове по български език и литература за външно оценяване и кандидатстване след 7. клас

7
Добави коментар
knigite.net
knigite.net

Описание

Автори: Таня Караиванова, Владислав Витев

Издател: КОНТЕКСТ

Издание: първо, 2010

Брой страници: 84

Размери:21/28 см

Корица: мека

 

 

Оценка:

Купи

Подробно описание

Настоящият сборник с тестове по български език и литература е предназначен за седмокласници, които се подготвят за външно оценяване и кандидатстване в профилирани паралелки.

Сборникът съдържа дванайсет тестови варианта. Всеки вариант се състои от първи модул с тест от 25 въпроса за национално външно оценяване и допълнителен втори модул – преразказ с дидактическа задача.

При формулирането и оценяването на трудността на затворените и отворените въпроси в модула за национално външно оценяване са следвани постановките на най-новата учебно-изпитна програма на МОМН.

Успешното справяне с въпросите по български език е обвързано с усвоени знания и умения от всички дялове на учебния материал по предмета както в седми клас, така и от предишните класове. Те проследяват езиковите явления и функционирането им в многообразието на речта. Конструирани са по модела на международните изпити.

Въпросите по литература се отнасят за всички компоненти на художествените творби, изучавани в седми клас – историята на създаването им, авторството, жанра, темите, идеите и художествените внушения, композицията, света на литературните герои, художествените похвати, изразните средства и тяхната функция в текста.

Представените в допълнителния модул текстове за преразказ с дидактическа задача са отлична възможност за самостоятелна работа на седмокласниците, чрез която те да доусъвършенстват своите умения и способности за изграждане на собствени стойностни разработки.

Освен за цялостна самопроверка, тестовете могат да служат за обстойна самоподготовка на учениците.

 

Особеност на изданието е, че приложението с отговорите съзнателно е поставено в средата на книжното тяло. Това дава възможност да бъде отделено и ползвано самостоятелно, като по този начин се улеснява процесът на проверяване – не се налага непрестанно прехвърляне от тестовите задачи към отговорите и обратно.

 

Откъс от книгата: РАЗЛИСТИ И ПРЕГЛЕДАЙ

 

 

 

 

 

ЗАКУПИЛИТЕ ТАЗИ КНИГА КУПУВАТ СЪЩО

 

 

 

Ревюта

от Атанас Балджиев, 19 Апр 2010

Чудесно помагало за национално външно оценяване и кандидатстване след 7. клас.Тестовите варианти се отличават с голямата си широта и разнообразие.Богатата палитра от лексикални,граматични и стилистични задачи е белег на задълбочено познаване на спецификата на учебния материал.Литературните познания и умелото владеене на езика са ярко доказателство за високия профисионализъм практически опит на авторите. Прекрасен е подборът на интересни тектове за преразказ с дидактическа задача. Оригинално е решението за мястото на приложението с отговорите.Книжното тяло има приятно оформление и дизайн.

от Й.Колибарска, 15 Апр 2010

Необходима и полезна книга за всеки ученек от седми клас

от Виктория Царева, 09 Апр 2010

Отдавна сред помагалата липсва точно такъв тип! Време беше на българския пазар да излезе подобно издание- избрани тестове на високо ниво, създадени от професионалисти в областта. Прави впечатление, че помагалото е ясно съсредоточено, което доказва ефективността му.

от dylanl, 03 Апр 2010

Направено с много професионално!!! Благодаря…