Близо 10 000 са кандидатите за титлата първи български Lord of The Chefs | bgbezgranici.com

2
Добави коментар
ditadita
ditadita

Личният готвач на немския княз и готвачи на рок-звезди се записаха за участие в уникалното шоу по bTV
Истински фурор предизвика обявяването на първото по рода си българско кулинарно телевизионно състезание – Lord of The Chefs. Близо 10 000 кандидати се записаха за участие в шоуто, което ще стартира през март по bTV.

Желаещи да докажат своите кулинарни умения пред многобройната телевизионна аудитория и професионалното жури са както топ професионалисти, така и ученици, студенти и домакини.
Повечето от записалите се за участие са мъже. Голяма част от тях работят в най-елитните заведения в София, Черноморието и зимните курорти. Професиите на останалите кандидати за първия български Lord of The Chefs са изключително разнообразни и интересни. Освен готвачи, молба за участие са изпратили инженери, адвокати, военни, учители, таксиметрови шофьори, финансови директори и мениджъри, рекламни консултанти и брокери, физици, лекари и медицински сестри. Желание да се състезават в приготвянето на изискани ястия са заявили още главен готвач на затвор, кулинари на подводница, посолства и държавни институции.
Интересът към Lord of The Chefs по bTV прехвърли дори границите на България. За участие са се записали стотици чужденци – ливанци, индийци, французи, германци, италианци, украинци, португалци, испанци, кубинци, боливийци, китайци, виетнамци, норвежци, естонци и англичани. За кастинга кандидатстват и топ готвачи, които работят в чужбина. Сред тях са личният готвач на немския княз, готвач на бивш турски президент, на рок-звезди, един от готвачите на олимпийските игри в Пекин.
Най-малкият участник е 6-годишно момиченце от София, а най-възрастният – 71-годишен мъж.
Най-добрите кандидати ще бъдат допуснати до следващия етап на кастинга, който предстои скоро.