Най-красивите железопътни гари в света – тема за Светът – Idi.bg

89
Добави коментар
tao
tao

Всеки един от нас е прекарвал поне малка част от времето си в чакане на влак, независимо дали причината е била поради пропусната влакова връзка или закъснял влак. Но има и гари по света, които предлагат повече от топли напитки и мрачни стационарни магазини. Доказателството за това са изброените по-долу железопътни гари, които претендират да са най-красивите на света.

Гара Union, Лос Анджелис

Гара Union в Лос Анджелис, Калифорния, която отваря през 1939 година, е известна още под името „ Последната велика железопътна гара“.

Железопътната гара в Западен Пекин

Железопътната гара в Западен Пекин е отворена от 1996 година, след като е била строена в продължение на три години. Тя е най-голямата железопътна гара в Азия.

Централна железопътна гара, Ню Йорк

Централна железопътна гара е терминална гара, която се намира в Манхатън, Ню Йорк. Тя е най-голямата гара в света – има 44 перона и  67 железопътни линии.

Гара Wellington

Гара Wellington се намира на южната крайна точка на Северния остров на Нова Зеландия и е най-натоварената жп гара по отношение на броя на услугите и на пътниците.

Железопътната гара в  Шанхай

Железопътната гара в  Шанхай е  една от  гарите  в Китай с най-висока класа, а трафикът й на пътници е сред най-натоварените.

Железопътна гара, Куала Лумпур

Тази железопътна гара се намира в  Куала Лумпур, Малайзия. Строежът й е завършен през 1910 година, като новата постройка е на мястото на старата гара. Тя е със забележителна  архитектура, която е повлияна едновременно от  стила на Изтока  и на Запада.

Централна гара Берлин

Централна гара Берлин е конструирана по проект на  архитект от хамбургска строителна фирма и е завършена през 2006 година. Всекидневно гарата обслужва около 1800 влака и 350 хиляди пътници.

Union Station, Вашингтон

Union Station е  величествена гара, проектирана, за да изпълнява функцията на  вход към  Вашингтон. Тя е отворена през 1908 година и е сред най-натоварените по трафик.

Gare du Nord, Париж

Gare Du Nord осигурява транспортни връзки с редица градски линии. По брой на пътуващи хора, тя е най-посещаваните в цяла Европа.

Железопътна гара, Киев

Железопътната гара е главната гара в Киев, която обслужва повече от 170 хиляди пътници на ден. Тя предлага всякакъв вид пътувания – за по-далечни дестинации, интернационални, както и пътувания на близки за региона  разстояния.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 3873 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност