Аертон Сена: отвъд скоростта на звука / Ayrton Senna: Beyond the Speed of Sound 2010

2
Добави коментар
kolizeum.net
kolizeum.net

Аертон Сена: отвъд скоростта на звука / Ayrton Senna: Beyond the Speed of Sound 2010

    Историята за монументалния живот и трагичната смърт на легендарният бразилски шампион на формула 1 Аертон Сена. Филмът обхваща десетилетието от пристигането му във формула 1 в средата на 80-те години и проследява борбата, както и на пистата между Сена и неговия опонент, френският световен шампион Ален Прост, така и извън нея срещу политиката, която опустошава спорта. Велик, духовит и на моменти жесток – Сена завладява и се издига над Формула 1 превръщайки се в глобална супер звезда. В личен план той е скромен, почти срамежлив и яростен патриот, като дарява милиони на родната си Бразилия и планира живот отвъд Формула 1. И все пак той умира в разцвета на силите си през най-тъмния уикенд в историята на спорта, гледан на живо по телевизията от 300 милиона човека. Години наред е почитан във Формула 1 като най-великият състезател на всички времена – а в Бразилия като светец.

Държава:

  САЩ,  Англия,  Франция

Година:  
2010

Времетраене:  
162 мин.

Жанрове:  
Документален   
Режисьор:  
Асид Кападия 
В ролите:  

Аертон Сена ,  Ален Прост ,  Вивиан Сена ,  Силва Милтън Да Силва ,  Нейде Сена ,  Джеки Стюарт ,  Сид Уоткинс ,  Нелсон Пикет ,  Найджъл Менсъл ,  Жан-Мари Балестра, Михаел Шумахер, Рубенс Барикело, Бърни Екълстоун 

  
Kolizeum.net е сайт, в който ще намерите информация за една добра колекция от филми. Тук няма да можете да гледате филми онлайн или да ги сваляте. Всички права на филмите, които ще намерите тук принадлежат на техните собственици.