XСилвия Информация: Публикации на автора (372)В дома на московски канибал намериха нови човешки останки

3
Добави коментар

Полицията в Москва намери още улики, свидетелстващи за канибализма на столичанина Николай Шадрин. Край неговия дом бяха открити човешки останки, които вероятно принадлежат на втора жертва на маниака.

В сряда 35-годишният човекоядец се яви в съда, където се решаваше въпроса за задържането му под стража. Съдът реши да го остави в ареста до 16 юли.

На заседанието прокурор и следовател изтъкнаха, че ако бъде освободен, заподозряният Николай Шадрин би могъл да се укрие от следствието и да унищожи следите от престъпленията си.

Шадрин и преди е бил подсъдим, а освен това е лежал в психодиспансер. Защитата на заподозряния помоли той да не бъде арестуван, а изпратен на лечение.

Самият обвиняем отрича да има нещо общо с убийството. „Николай Шадрин даде писмени показания, че потърпевшият е умрял от ненасилствена смърт“ – заяви в съда неговият адвокат.

Междувременно властите откриха нови веществени доказателства за вината на московчанина. Във вторник близо до дома на канибала бяха намерени части от тялото на неизвестен мъж.

„В около 6 часа сутринта в канала край дом № 13 на улица „Олек Дундич“ в западна Москва бяха намерени човешки крака без стъпала“ – поясниха от полицията.

Експертите установиха, че останките са престояли там около две седмици. „Най-вероятно частите са на мъж, убит и разчленен от Николай Шадрин“ – добавиха от полицията.

Николай Шадрин бе задържан с окървавени ръце: когато полицията нахлула в жилището му, той си хапвал ястие, приготвено от човешко месо. Канибалът си бил приготвил рагу от черния дроб на свой познат. Във фризера му полицаите открили другата част от черния дроб на 40-годишния Иля Егоров, който бил убит на 2 май.

Николай Шадрин бе задържан с окървавени ръце

Канибалът развел милиционерите на „екскурзия“ из своята бърлога.

При първия разпит шизофреникът Шадрин не се инатил особено: той веднага си признал за разчленяването и за канибализма. Той добавил, че след смъртта на своя познат е разчленил тялото му, някои от частите запазил в дома си, а останалото разхвърлял из района и в реката.

Канибалът се хранил известно време с отрязаната ръка на приятеля си. Но когато крайникът започнал да се разлага, заподозряният го изхвърлил. В резултат на това ръката била намерена на станцията на метрото „Багратиновская“ – където вероятно била замъкната от бездомните кучета.

Шадрин използвал и вътрешностите на своята жертва за храна. Черният дроб изял от любопитство. На вкус му напомнил за овчи дроб. Шадрин добавил, че и преди това е опитвал човешка плът.

От полицията отбелязаха, че Шадрин не е изпитвал недостиг на хранителни продукти. Той получавал пенсия по инвалидност от юноша, купувал си плодове и зеленчуци, но поради някаква причина предпочитал да се храни с човешко месо.

Шадрин сам пуснал полицейските служители в своята бърлога и им показал цялата квартира, както и окървавената си вана. Той спокойно разказал как е разрязал приятеля си и го е изял.

След ареста си Шадрин пояснил, че се е запознал с Иля Егоров в психиатричната болница „Кащенко“, докато бил там на лечение през юли 2010 година. Те се сприятелили, защото имали общ проблем – пристрастеност към алкохола. Двамата продължили да се срещат и след изписването си.

Следствието обаче все още не се е сдобило с истински самопризнания от Шадрин. „Той твърди, че не знае как е умрял приятеля му“ – казаха от полицията. – „Според показанията на Шадрин, той бил заспал, а когато се събудил, Егоров вече бил мъртъв“.

Като видял мъртвеца, канибалът взел едно зеге, лопатка и нож и разчленил тялото в банята на жилището си.

В миналото Николай Шадрин се занимавал с ръкопашен бой и бил достатъчно здрав физически, за да се справи с трудната „работа“.

Служителите на закона отбелязаха, че заловеният канибал има доста висок интелект. „Въобще, този Шадрин е доста необикновена личност. Някога в миналото даже е писал стихове. И то доста дълбоки, философски“ – заявиха от полицията.

Следователите веднага се усъмнили, че Егоров е бил единствената и случайна жертва на канибала. „В една от стаите му вместо полилей висеше устройство за провесване на трупове“ – разказа източник от полицията. – „Точно такова, каквото използват маниаците. Той го направил сам. Напълно вероятно е да е разчленил повече от едно тяло в дома си“.

Следователите работят и по най-различни екзотични версии за убийството. „Престъплението би могло да е извършено на сексуална основа“ – каза ръководителят на следствения отдел. – „Задържаният разказа, че разчлененият от него мъж не веднъж му е налитал за секс“.

Самият Шадрин казал, че убитият Егоров „налитал на други негови гости мъже, което много го дразнело“.

От полицията смятат, че намерените останки на жертвата също потвърждават версията за сексуално убийство. „Иля Егоров, въпреки че нямал постоянно местожителство, бил доста поддържан мъж. Удиви ни това, че имаше идеален педикюр и чисто избръснати подмишници. Именно това ни наведе на мисълта, че убийството може би има сексуален мотив“.

Властите все още не са събрали пълния „комплект“ от останките на убития. Главата и половите органи на жертвата липсват.

Самоличността на убития Иля Егоров бе установена именно благодарение на отрязаната ръка, която канибалът известно време държал в дома си. Следователите снели отпечатъци от нея и ги сравнили със своята картотека, в която вече присъствала дактилоскопичната карта на осъждания Егоров.

Шадрин се похвалил на следователите, че владее много добре ръкопашния бой и може с един удар да убие човек. Не е изключено Егоров да е загинал точно така.

Ново развитие 22 май 2011 г.: Главата на Иля Егоров бе открита с помощта на свидетел на територията на Филевския парк в Москва.

Майката на Николай Шадрин вярва, че някои от многото посетители в неговия апартамент е използвал крехкото умствено състояние на сина й, за да го накара да извърши подобно зловещо престъпление.

“Не вярвам, че е убил някого. Не вярвам, че би могъл да нареже някого на парчета. Не вярвам, че би го изял. Не вярвам“ – каза Виктория Шадрина (79 г.).

Тя призна, че нейният 40-годишен син Николай е наистина труден характер. Още от младостта си имал проблеми с антисоциалното си поведение.

“Той се опълчваше на всички в училище. Ако получеше двойка и сметнеше, че оценката е несправедлива, отказваше да бъде изпитан отново в знак на протест. Никой не се държи така”.

Със своя недружелюбен характер и шизофренията, която наследява от баща си, Шадрин винаги имал проблеми с работата. Той получавал пенсия по инвалидност, с която се издържал. Често канел бездомни хора в дома си, за да пият заедно. Десетки непознати идвали и си отивали от неговия апартамент всеки месец.

“Съседите се оплакваха на полицията от тези посетители, казваха, че са пияници. Искаха да се вземат мерки“ – каза майката.

Съседите на Шадрин споделиха с журналистите, че няколко дни преди ареста му са го видели да хвърля куче през прозореца.

“Той наистина имаше куче. Понякога го биеше. Но да го хвърли през прозореца – не знам за такова нещо“ – заяви старата жена.

———————————————————————————————————————————————

Източник: newsru.com, rt.com