Бандите на Ню Йорк / Gangs of New York 2002

2
Добави коментар
kolizeum.net
kolizeum.net

Бандите на Ню Йорк / Gangs of New York 2002

    Преди да се превърне в града, който познаваме днес – огромният мегаполис, Ню Йорк е бил съвсем различно място – бедност, корупция и гъмжащи от престъпления улици.

Филмът проследява историята на Амстердам Валън (Ди Каприо) – млад ирландски имигрант. Той е решен да отмъсти на Бил Касапина (Дей-Луис) – могъщият лидер на анти-имигрантската банда, убил бащата на Амстердам (Нийсън). Амстердам прави първата стъпка към постигането на целта си – внедрява се в най-близкия кръг на Бил.

Амстердам среща Джени Евърдийн (Диас) – енигматична джебчийка, чиято пламенна независимост и неоспорима красота го омагьосва. Но Джени също има неясно минало, което неочаквано усложнява плановете му. Животът на Амстердам се превръща в битка за собственото му оцеляване и за намиране на място за неговите сънародници, дошли в Америка с надежда за по-добро бъдеще. Борбата достига точката на кипене през 1863 г. заради закона за военната повинност – най-драматичният епизод от градските бунтове на американската нация.

Държава:

  САЩ,  Италия

Година:  
2002

Времетраене:  
112 мин.

Жанрове:  
Исторически   Драма   Криминален   
Режисьор:  
Мартин Скорсезе 
В ролите:  

Даниъл Дей-Луис ,  Камерън Диас ,  Хенри Томас ,  Лиъм Нийсън ,  Джим Бродбент ,  Леонардо Ди Каприо ,  Алекс Хаудън ,  Михаел Балхаус ,  Еди Марсън ,  Питър Гейбриъл, Дейвид Хемингс, Алек МакКаун 

  
Kolizeum.net е сайт, в който ще намерите информация за една добра колекция от филми. Тук няма да можете да гледате филми онлайн или да ги сваляте. Всички права на филмите, които ще намерите тук принадлежат на техните собственици.