myPR.bg – прес съобщения и PR новини

2
Добави коментар
mypr
mypr

21 Октомври 2011г.

Шуменско пусна на пазара колекционерска серия от 20 000 „социални” мрежички

88% от българите биха пазарували с ретро мрежичка вместо с найлонова торбичка. Голямата част от тях заявяват, че биха я позвали всеки ден. Това показва онлайн анкета на Шуменско, в която през октомври се включиха близо 1000 потребители. Едва 8% от тях биха предпочели найлоново пликче, а 4% – платнена или хартиена торба.

Марката проведе онлайн допитването във връзка с пускането на на лимитирана серия от 20 000 промоционални пакета от 6 бири Шуменско премиално – 0,5 л. в мрежичка с ретро дизайн.

„Кампанията е изключително успешна, като за наша радост голямата част от ретро пакетите се изчерпаха за по-малко от две седмици. Ако побързат обаче, истинските фенове все още могат да открият своята мрежичка с Шуменско в някои от по-големите магазини в страната”, обясни Цветелина Милчева, Бранд мениджър на марката в Карлсберг България.

Проучване на компанията показва още, че по-младите българи търсят ретро мрежичките, защото са еко и защото това е модерната тенденция по света. Останалите пък я харесват, защото им връща хубавите спомени от детството. Хората между 20 и 35 години „разчитат” и кодираната шега върху етикета „Социалната мрежа”, който препраща към изключително успешната рекламна кампания на Шуменско през 2011 година.

Инициативата на Шуменско съвпадна и с въвеждането на Наредбата за задължително заплащане на найлоновите торбички с минимална цена от 15 ст. в магазините у нас от 1 октомври.

„Преминаването към екологични решения за пазаруване е световна тенденция и сме доволни, че като част от „зелената” политика на Карлсберг, успяхме да реализираме тази кампания у нас. Резултатите са категорични, че без значение дали в търсене на модерното или носталгията, българите са готови за тази промяна”, допълни Милчева.

С личния си пример инициативата на Шуменско подкрепиха и популярни българи, сред които Денис Ризов и Звезди от Ахат, певицата Рут Колева и говорителят на Българската бирена партия Ивайло Крайчовски.