Samsung Galaxy S II Plus ще задоволи нуждите ви

1
Добави коментар
O-Connect
O-Connect

Знаете ли какво е GSMA? Асоциация, която ежегодно огранизира специално събитие в рамките на MWC (Mobile World Congress), на което присъжда награди на най-заслужилите устройства в света на мобилните технологии.

Тазгодишните награди ще се състоят в края на месеца и за отличниците на тях можем само да гадаем.

А спомняте ли си кой грабна приза за най-добър смартфон за 2012 година? Тук сме, за да ви припомним – това беше Samsung Galaxy S II. Смартфонът се озова в джобовете на над 40 милиона потребители по целия свят.

Производителите на мобилни устройства не спират да ни предлагат по-добри и по-добри устройства. Всеки от тях се опитва да надскочи конкуренцията, а дори и самите себе си.

Сега, почти две години след бившия си флагман, южнокорейският гигант представи подобрената версия на най-добия смартфон за 2012 година, а именно Galaxy S II Plus.

Дизайн

В общи линии от Samsung са успяли да запазят формата на Galaxy S II. Plus има същата правоъгълна форма и същият физически home бутон. В долната си част устройството има познатата издутина. Имаме огромна забележка към покритието на задния панел – той е лъскав и за отрицателно време се покрива с отпечатъци. Освен бързото зацапване, гланцираното покритие е предпоставка за по-лесно изпускане. Определено не усетихме много сигурен захват, държейки S II Plus. Ако си спомняте, гърбът на S II беше грапав, което определено намалява риска от изпускане. Материалът, разбира се, е пластмаса.

Размерите на смартфона са 125.3 х 66.1 х 8.5 мм и тежи 121 грама, за сравнение Galaxy S II има абсолютно същите размери, но е по-лек с 5 грама.

От лявата страна на панела е копчето за регулиране силата на звука. От дясната страна е бутонът за включване/ заключване на смартфона. В горната част на панела е стандартният 3.5 мм стандартен аудио жак. А в долната част са ситуирани microUSB порт и микрофон.

Смартфонът се предлага в два варианта – шикозно бяло и тъмно синьо. Бройката, която имахме за ревю, беше тъмно синя със сива рамка, опасваща дисплея.

Дисплей

Дните, когато върха на сладоледа бяха WVGA дисплеите, отдавна отминаха. Съответно и 4.3-инчовият дисплей на Galaxy S II Plus с резолюция 480 х 800 пиксела не ни впечатли кой знае колко. Разбира се, екранът никак не е лош, а и ако не сте ползвали смартфони от висок клас, няма да откриете никаква разлика в гъстотата на пикселите.

Но имайте предвид, че ако се вгледате, определено ще забележите отделните пиксели. А ако искате да позлвате телефона като електронна книга, ще трябва да четете, след като приближите текста.

От друга страна, дисплеят ви предлага много точно възпроизвеждане на цветовете. Те изглеждат наситени и ярки точно, колкото е необходимо. Освен това екранът е достатъчно ярък, така че можете спокойно да боравите със смартфона дори и на пряка слънчева светлина – няма да изпитате затруднения.

Интерфейс

Samsung Galaxy S II идва при нас с инсталирана операционна система Android 4.1.2 Jelly Bean, както и вдъхновеният от природата интерфейс на производителя. Именно интерфейсът ви предлага множество полезни фунцкии. Например, Smart Stay, който не позволява на дисплея да загасне, ако гледате към него – за целта смартфонът използва предната си камера; Direct Call – функция, която набира контакта, който гледате, в момента, в момента, в който доближите устройството към ухото си.

Разбира се, Jelly Bean допринася за гладкия ход на подобни функции, тъй като е най-отзивчивата Android платформа.

За съжаление, липсва Google Now, която изпълнява ролята на интелигентна търсачка и ви показва карти с информация, когато се нуждаете от тях. Но се надяваме, че със следващия си ъпдейт Samsung ще поправят тази несправедливост.

Процесор и памет

Ако си спомняте, Samsung Galaxy S II беше оборудван с dual-core 1.2 GHz Exynos чипсет. Galaxy S II Plus пък предлага Cortex A-9 с две ядра, работещ на 1.2 GHz. Оперативната памет е 1 GB, а вградената памет е 8 GB (но не забравяйте, че от тях на ваше разположение ще са по-малко гигабайти). Все пак Samsung ще предложат смартфона и със 16 GB памет, което е най-разпространеният вариант при смартфоните в световен мащаб. Под задния капак Galaxy S II Plus има специално място, отредено за microSD слот, с възможност за разширяване до 64 GB.

Свързване и интернет търсачка

Samsung Galaxy S II Plus идва при нас с налична интернет търсачка, която предлага да запазвате уеб страници, които да четете, дори когато не сте на линия, както и да поставяте уеб иконки на home екрана. Лошата новина е, че липсва Adobe Flash, който е наличен при повечето Android устройства, но можете да го инсталирате ръчно, ако имате нужда от него.

Galaxy S II Plus ви предлага същите методи за свързване като предшественика си – 21 Mbps HSPA+, a/b/g/n Wi-Fi и FM радио, но тук GPS радиото е подобрено от GLONASS, което се отразява благоприятно и увеличава точността. Бройката, която беше при нас, беше с NFC. Но смартфонът се предлага и във версия без възможност за NFC свързване.

Камера

Вървейки по стъпките на изключително успешния си предшественик, Galaxy S II Plus е оборудван с 8-мегапикселова камера с авто фокус, LED светкавица и снима с максимална резолюция 3264 х 2448 пиксела. Камерата улавя усмивки и лица. Тя снима 1080p видео с 30 кадъра в секунда.

Общо взето камерата на Galaxy S II Plus не се различава коренно от тези на Galaxy Note II или Galaxy S III. Най-интересното при нея е колко много възможности ни дава за промяна режима на сцената.

Камерата на смартфона се справя доста добре, снимайки и на слабо осветени места. Така че можем да обощим, че камерата снима с качеството на смартфон от висок клас.

Samsung Galaxy S II Plus

Разглеждайки обстойно Samsung Galaxy S II Plus, можем да заявим, че той е много добро предложение в графата “смартфони от среден клас”. Устройството определено си заслужава, особено ако търсите джаджа, която да ви върши работа в ежедневието.

Е да, спецификациите на хардуера му звучаха отлично през 2011 година. Разочаровахме се и от факта, че Galaxy S II Plus се явява наследник на най-добрия смартфон за 2012 година, но определено няма да пожъне същата слава и успехи, тъй като малко неща го отличават от повечето достъпни устройства на пазара.

Голям плюс за Galaxy S II Plus е операционната му система Android 4.1 Jelly Bean, а да не забравяме, че Galaxy S II съвсем ското трябва да получи ъпдейт за същата ОС.

Интерфейсът на смартфона е доста добър и предлага много от полезните функции, подобно на настоящия флагман на Samsung – Galaxy S III.

Можем само да гадаем дали Galaxy S II Plus ще достигне огромния брой продажби като предшественика си, прекалено рано е да се каже, защото смартфонът се предлага у нас от броени дни. Така че, ако търсите смартфон с добри финкции и характеристики, но не ви се иска да нарушавате семейния бюджет, то Samsung Galaxy S II Plus е правилно решение.