Call of Duty Modern Warfare 3 – Ревю

2
Добави коментар
Windboy
Windboy

Call of Duty Modern Warfare 3 – Ревю

18.11.2011
Публикувано в&nbspРевюта | 0

Modern Warfare 3! Едно заглавие, което мнозина оплюват през последните месеци поради различни причини… за всекиго различни, но в крайна сметка дни след като играта излезе на бял свят, нещата стоят ли по различен начин, сега ще разберем. Представям ви ревюто на играта на един почти седемнадесетгодишен младеж, който е изключително голям почитател на Modern Warfare серията и като цяло на Call of Duty, но за да напише това ревю ще се въздържи от каквито и да са пристрастия. Нека започнем!

Пре-MW3: Всички знаем как приключиха събитията в предишната игра от поредицата – Modern Warfare 2. Двете стари кучета Cpt. John Price и Cpt. John „Soap“ MacTavish се впуснаха в преследване на оказалият се предател – General Shepherd, който се опита да избяга с хеликоптер, но нашите хора го свалиха и паднаха от един водопад… Без да се въвличам в големи подробности, всички знаем колко зрелищно умря Shepherd и че точно преди да пуснат credit-ите Price и Nikolai носеха раненият Soap към спешна помощ.

Историята: Сюжетната линия в играта продължава точно там, откъдето приключи и в началото виждаме Price и Nikolai да слизат от chopper-а и да тичат към спешна помощ в някакво дребно градче. Това се води прологът на MW3. Оттам започват множество мисии, изпълнени с изключително голяма доза адреналин и изобилие от нови техники и оръжия, които да служат вярно на нашите стари и нови познати. Заформилата се война между Щатите и Русия води до множество атаки и обсади в големи световноизвестни държави като Англия, Германия, Франция, Русия, САЩ и също така някои по-малки места като пустините в Африка, Хималаите и т.н. Персонажите, с които можем да играем са няколко, които са характерни за своето местоположение, но от друга страна се проследява съдбата и на нашите добре познати Soap и Price, които са единствените знаещи истината за тази война. В отрядът Task Force 141 влиза и един от доверените хора на Nikolai – Yuri, който е бивш съюзник на ултранационалистката партия на Закаев и неговият наследник Макаров. Всъщност героят, с който играем ние е точно Yuri.

Price и Soap от своя страна се опитват да спрат доставката на газово оръжие, което Макаров иска да внесе в Европа, но за съжаление в крайна сметка то стига целта си и „Старият континент“ е пълен с отровен газ и спец отрядите на Америка, Франция и Англия издирват Макаров и неговият доверен Волк, който в крайна сметка се явява ключа към Макаров. След като всичко е плановете са готови, Yuri, Soap и Price се запътват към Чехия, за да елиминрат лидерът на The Ultranationalist, който трябва да осъществи важна сделка по това време, докато Юри и МакТавиш оказват помощ в мисията на Price, Макаров успява да контрира действията на триото и детонира две малки бомби, едната в сградата, в която се намира Price, а другата в камбанарията, от която Soap и Yuri оказват помощ. Преди да гръмне втората бомба, Макаров се обръща към старият си другар Юри със следните думи:
„Yuri my friend. You never should have come here.“ …
Двамата от отрядът, успяват да се измъкнат от бомбата, но за сметка на това падат от високо и Soap бива тежко ранен, коетов последствие се оказва и последният подвиг на любимият на всички ни Soap MacTavish, който загива. Това бе най-тежкият момент в цялата игра, който заражда огромно желание в Price за да отмъсти за своят ученик След като се налага да спасят и вицепрезидента на Русия и неговата дъщеря, Price и Yuri се изправят пред един последен дълг, дълг на честта. Те успяват да открият скривалището на Макаров и в костюми на Juggernaut-и успяват да си пробият път към желаната цел. Дали в крайна сметка ще завършат мисията си успешно ще разберете ако изиграете играта.

Историята в MW3 дава прекрасен завършек на цялостната сюжетна композиция от Call of Duty 4 насам, защото стават ясни много мистерии и загадки останали от предишните игри. Да си призная честно, играта ми повлия адски емоционално и позитивно и затова смело я преопърчвам на всички, които са фенове на жанра, независимо от конкуренцията в лицето на Battlefield 3. Modern Warfare 3 е игра, която е уникална не само заради историята си, но и заради режимите и възжмосностите, които предлага. Крайната ми оценка за играта е 9.5/10. МНОГО МЕ ГУСТА!

Ревюто е взето от violencebg.wordpress.com