Блогът на картите Таро :: Картата на любовта. . .

8
Добави коментар
kuki
kuki

04.01.2009 16:48 –
Картата на любовта…

Само условно наричам тази карта така…Всъщност става въпрос на номер 6: „Влюбените“ или още „Любовниците“ („The Lovers“). В различните тестета картата има различни и дори противоречии изображения, а значенията й съо са много. Често те изобщо не са свързани с любовта. 

Ето как изглежда тази карта в някои колоди: Тук виждаме Адам и Ева. Ева е устремила поглед нагоре, където е изобразено божието присъствие и Слънцето. Недвусмислено е изразена библейската идея, че любовта е свещен съюз.

Нека обаче видим как изглежда това в една съвременна колода:

Тук „ангелчето“ вече го няма, сякаш е заменено от безбрежната морска шир. Тук любовта продължава да е свещено чувство, защото влюбените са сами- може би на екзотичен остров, устремени към един нов и изпълнен с надежда свят.

А това е едно също много популярно изображение:

Тук младият принц е раздвоен коя жена да избере. Тази от дясната му страна е символ на вярността и подчинението, а тази от лявата- на страстта и суетата. Хрътката има противоречиво значение- от една страна показва вярност и приятелство, а от друга- желание за лов, следване на инстинкти, задоволяване на похотливи чувства. Обърнат към жената с бялата роба, принцът като че ли избира нея, но защо тогава Амур насочва стрелата си към другата жена? 

Изобразена по този начин, картата често свидетелства за любовен триъгълник…