Ретро преса за коса | Нека косата ти винаги бъде на ниво с ретро преса за коса

2
Добави коментар
darki
darki

     Тези от вас, които имат много гъсти и дълги коси, най-вероятно се подлагат на истинско мъчение, всеки път, когато искат да накъдрят косата си. Една голяма част от машите за коси са предназначени за третиране на малки участъци от коса едновременно и това ги прави не ефективни при къдренето на много гъсти и дълги коси.

Означава ли това, че ще се откажете от идеята да оформяте красиви къдри с косата си? Не се предавайте – това, от което имате нужда е правилният инструмент, правилната техника за работа и търпение.

Форма на машите, подходящи за дълги и гъсти коси

Най-разпространените модели цилиндрични маши не са най-подходящият избор за къдрене на гъста коса, особено ако тя е чуплива. Причината затова е в неравномерното разпределяне на температурата в нагревателя, което уврежда косъма. Най-подходящи са конусовидните маши, които са широки в основата и изтъняват в края. С тях ще оформите открояващи деликатни къдрици в края на косъма, вместо отпуснати къдри с обикновените маши, които не се задържат в желаната форма.

Размер на подходящите маши за къдрене на гъсти дълги коси

Размерът на нагревателя е много важен фактор за успешното къдрене на гъстата коса с маша за коса. Моделите с тънки нагреватели се използват за оформяне на ситни къдрици, но за съжаление много често упоритите коси не се поддават изцяло на къдрене с този тип маши. Ефектът обикновено е незадоволителен и нетрайна прическа. Моделите маши с много големи нагреватели също не са най-доброто решение – те оформят твърде отпуснати къдрици, които не се задържат дълго в желаната форма. Най-ефективният уред са машите със сравнително къс нагревател, който е с по-голям от средния диаметър.

Температура

Най-щадящо за косата е къдренето с ниска температура – намалява риска от увреждане и изсушаване на косата. Но ниската температура не е особено ефективна при къдрене на гъсти и упорити коси. Търсете модели маши за коса, които могат да работят с високи температури и позволяват настройване на различна температура, според желаната прическа.

Техники за къдрене на гъсти коси с маша

Първо трябва да знаете, че къдренето на гъста коса изисква голяма доза търпение. Със сигурност ще ви отнеме много повече време да накъдрите успешно упорита, гъста и дълга коса, отколкото по-слаба коса, поддаваща се на третиране.

Разпределете косата на кичури, като захванете всеки кичур с шноли. Нанесете термо-защитен спрей, както и подходящи продукти за къдрене на косата преди термообработка. Следвайте указанията за къдрене, описани за конкретния модел маша. Най-разпространената техника изисква да захванете един кичур коса в края и внимателно да навиете нагоре косата към основата на скалпа. Задръжте машата с навития кичур няколко секунди по-дълго от препоръчаното в указанията, за да позволите на топлината да проникне добре в косата. Прилагайте същата техника за къдрене върху всеки кичур. След като приключите с третирането с машата, разрешете с пръсти внимателно къдриците и ако е необходимо, използвайте мека четка за коса, за да ги оформите допълнително. Фиксирайте резултатите с лак за коса.

Погрижете се за машата за коса, като я оставите да изстине напълно след употреба, изключена от електрическата система. Почистете я внимателно с мека кърпа и я приберете за следваща употреба.