О, БОЖЕ МОЙ! Японският финансов гигант Nomura инвестира в Omise

1
225
Добави коментар
cryptalaxy
cryptalaxy

Omise Holdings, компанията-майка на OmiseGo (OMG) и GO.Exchange, обяви инвестиция от Nomura Holdings, огромна японска инвестиционна група с глобален обхват.

Размерът на инвестицията е неразкрит, но ще бъде използван за увеличаване на операциите на Omise, включително плащания, развитие на Блокчейн технологията и обмен на цифровите активи. Според съобщението, някои от фондовете ще подкрепят продължаващото развитие на OmiseGo, както и други платформи под крилото на компанията, като GO.Exchange.

Хун Хасегава, главен изпълнителен директор на Omise Holdings, изрази оптимизъм за бъдещето, отбелязвайки готовността на „регулирания финансов свят“ да приеме „финансовите услуги, отворената инфраструктура и разрушителните технологии, които развиваме“.

Призовавайки регулаторите да бъдат отворени за иновации в сектора, Хасегава насърчи правителствата да бъдат напредничави. „Скоростта на регулирането, политиката и развитието на блокчейн технологиите продължават да оказват влияние върху нашата индустрия, но не можем да позволим това да задуши нашия растеж“, каза той. „Търсим юрисдикции със стабилни и прозрачни регулаторни рамки и напредничави правителства.“

Nomura е група за финансови услуги, базирана в Азия. Тя е един от първите финансисти, които изследват съхранението на цифрови активи. Фирмата предлага финансови услуги на институционални и индивидуални клиенти в тридесет страни.

Според Omise, най-новата инвестиция може да помогне „да поеме отговорността за следващата вълна на финансовите иновации“.

Като компания-майка на OmiseGo и GO.Exchange, Omise Holdings има за цел да проправи пътя за по-отворена финансова инфраструктура, съчетаваща традиционни и нетрадиционни услуги и платформи. Мрежата на OmiseGo, базирана на Етериум, има за цел “Unbank the Banked” – ироничен обрат на традиционния идеал за криптовалута – вместо да насърчава разрушаването и децентрализацията на традиционните финансови услуги. Според уебсайта на OMG тя „улеснява самостоятелните финансови услуги в различни географски райони, класове активи и приложения“.

OmiseGo е и пионер чрез решението си Layer 2, Plasma, което позволява на блокчейн да се включи с високоскоростни, евтини транзакции, без да губи сигурността на транзакциите.

Източник