Доха – тема за Катар – Idi.bg

37
Добави коментар
tao
tao

Доха, столицата на Катар е основен търговски център, както и един от най-бързо развиващите се градове в Азия. Катар може да е малка държава в Близкия изток, но влиянието й се усилва и разпространява отвъд региона. Популярни атракции тук са пясъчните дюни, напомнящи на полумесец и забележителните плажове.

Жителите на Доха ценят своите традиции и култура, и са винаги готови да ги споделят с посетители от други части на света. Доха се намира на източния бряг на Катар. Там е прекрасният залив Corniche от едната страна и мистериозните пясъци на пустинята от срещуположната. Една от основните забележителности, които не трябва да пропускате, е обградената от палми павирана алея на Corniche, където можете да си направите приятна разходка край водата. Тази част на крайбрежието се намира по протежение на красивия арабски залив.

Някои от местата, които представляват интерес в Доха са – музеят Аl Кhor (представя археологически находки от района на Аl Khor); музеят Al Wakra; кулите Дубай; Центърът за ислямска информация (който има уникална концентрична кула); фортът Доха; етнографският музей; оръжейният музей (в който се пазят разнообразни златни и сребърни мечове, и ками от региона); крепостта Al Kour и много други музеи, и забележителности.

Доха е популярно място за провеждането на спортни състезания, тъй като в града се намират някои от най-добрите стадиони и спортни съоръжения в региона – стадионите Al Ahli, Al Gharrafah, Al-Zubarah; водният център Hamad Aquatic; тенис стадионът Khalif и други.

Ако се интересувате от история тук има какво да видите. Сред някои от най-известните туристически атракции, които заслужават вниманието Ви са : замъкът Al-Ghuwair (чиито дебели стени са построение от камъни и кал); форт Al-Rakiyat (където можете да видите редки каменни резби и орнаменти, датиращи от праисторически времена); известният пустинен форт Thughb и не на последно място Al-Wajbah, който е най-старият форт в Катар и също така – мястото, където е надвита отоманската армия.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1915 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност