Как да задържим косата си права във влажно време | Felisima.com

43
Добави коментар
felisima
felisima

Не всички от нас притежават естествено права коса, а когато времето е влажно става особенно трудно да я задържим такава. Докато естествено правите коса се нуждаят единствено от грижа за нейното здраве и красота, то чупливите и къдрави коси се нуждаят от допълнителни грижи и усилия, за да останат прави през целия ден. Има няколко начина, по които можете да запазите косата си изправена до следващото й измиване . В тази статия ще ви представим едни от най-ефективните от тях.

Издухване със студен въздух след изправяне

Изправянето на косата може да се окаже доста дълга и досадна процедура и съответно на всеки от нас ни се иска ефекта от това да бъде максимално дълъг. Последното нещо, което искаме, е нашата коса да се начупи през следващите няколко часа. Затова, след като изправите косата си, вземете една голяма мека четка и разрешете косата си, като в същото време я издухвате със студен въздух от вашият сешоар. По този начин косата ви не само ще стане по-мека и блестяща, но и ще остане права за по-дълго време.

Инструменти за спешна помощ

Ако вашата коса е склонна да се накъдря в корените си, то тогава вие имате нужда от инструменти за спешно изправяне , които можете да носите и в дамската си чанта. Това, от което ще имате нужда, са няколко малки фибички за коса, които трябва да носите в себе си, когато имате нужда от бързо изправяне на корените на косата си. Това, което трябва да направите е да издърпате бретона или участъка на косата си, който искате да изправите, и да го наложите върху долната част на косата си, където да го закрепите с фибичките за коса. Когато въздуха навън е влажен, косата ви ще заеме формата, която сте й задали, а когато времето навън с оправи, вие вече можете свободно да пуснете косата си.

Старателно изправяне

Друг изключително важен фактор, който влияе на времето, в което косата ви ще се задържи права, е начина, по който я изправяте. Единственият начин, косата ви да остане права за по-дълго време, е д внимателно и детайлно да извършите тази процедура, независимо дали го правите със сешоар или с преса за коса . Най-добрият начин е да оставите косата си да изсъхне естествено на около 70-80 процента, след което бавно и прилежно да я изсушите на отделни пластове, като използвате кръгла четка и силен сешоар.