Дортмунд – wizz.air-bg.com

2
Добави коментар
agent
agent

Самолетни билети до и от летище Дортмунд

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Дортмунд

Летище Дортмунд е немско международно летище, намиращо се на 10 км източно от центъра на град Дортмунд. Летището в Дортмунд, както много други немски летища, започва съществуването си като военна авиационна база през Първата Световна война. През 2012 г. то навърши 86 години. В момента то извършва около 45 хил. излитания и кацания годишно, обслужвайки над 2 млн. пътници и нареждайки се на 13 място, по този показател, сред немските летища.

  Транспорт до града

С кола: Летището се намира на източния край на област Рур. Най-лесния начин за достигането му с кола е магистрала А40(В1). Изхода Holzwickede/Dortmund-Wickede ще Ви изведе директно до паркингите и терминала. Безплатен автобус превозва шофьорите от паркингите до терминала и обратно. Пътуващите с кола от центъра на Дортмунд трябва да се насочат на изток по магистрала А44.

С такси: На изхода на летището има пиаца за таксита. Превоз до Дортмунд отнема около 25 мин и струва около 20 евро.

С автобус: Най-лесният начин за пътуване от летището до Дортмунд е да се качите на безплатния летищен автобус, който ще ви превози за 5 мин до гара Holzwickede. Оттам има удобни влакове до ЖП гарата на Дортмунд и други дестинации.

С влак: Друг начин за пътуване до летището е редовният влак U 47 от ЖП гара Дортмунд до спирка Aplerbeck, където пътниците се прехвърлят на автобус 440 директно до терминала.

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Дортмунд