Дизайнерката на Marchesa и нейният уникален стил » Кой кой е?

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Има жени, чието излъчване, красота и стил те грабват на мига. Точно такава личност е Джорджина Чапман – дизайнерката на модна къща Marchesa. Едва ли е изненада, че зад един от най-женствените брандове, станал символ на елегантност и естетика, стои такава зашеметяваща жена.

Младата дизайнерка е родена в Англия на 14 април 1976 година, в семейството на милионера Брайън Чапман. Тя завършва колеж по изкуство и дизайн в Челси. Още по време на следването си, нейната божествена красота веднага бива забелязана и тя започва да се изявява като актриса и модел в различни реклами.

Малко по-късно кариерата й продължава да се развива и в сферата на модата. Джорджина започва да се занимава с изработването на костюми. През 2004 година основава модната марка Marchesa, заедно със своята състудентка Керен Крейг. Инвеститори на бранда стават Giuseppe Cipriani и Steven C. Witkoff.

Редно е да споменем, че музата на моделиерката е самата Marchesa Luisa Casati – италианска аристократка, живяла във времето на Бел Епок, станала вдъхновение на редица поети и художници. Не случайно Чапман нарича модната си къща на нейно име. А разкошният стил на Казати, намира отражение както в уникалните дизайнерски творения на бранда, така и в излъчването на самата Джорджина.

Приказните дизайнерски творения на Marchesa бързо биват оценени от модните критици и през 2006 година, марката е обявена от CFDA/Vogue Fashion Fund’s за една от най-добрите в топ 10. Бутици на Marchesa могат да бъдат открити в САЩ, Лондон, Канада, Русия, Кувейт, Дубай и Хонг Конг, а модната къща е една от най-предпочитаните на червения килим. През 2012 година Чапман е избрана за жури на модното шоу Project Runway: All Stars.

В момента красивата британка очаква своето второ дете, от съпруга си Харви Уайнстийн, който е филмов продуцент. Те са заедно от 2004 година и имат дъщеричка на две години.

Личният стил на известната дизайнерка е абсолютно олицетворение на елегантността и класата. Където и да се появи Джорджина смайва всички с изтънчената си осанка. Впечатление прави афинитетът й към класическата черно-бяла тоналност. Повечето тоалети, на които залага тя за различни светски прояви, са издържани в стилната графична тоналност. Периодично можем да я видим и с одежди в страстно червено.

Разбира се, Чапман често залага на дизайнерски облекла, сътворени от самата нея. Дантела, пера, бродерии, асиметрични кройки и луксозни материи разчупват неутралната цветова гама и внасят разкош и лукс във визията на Джорджина. Женствеността, която струи от роклите на Marchesa, е в перфектна хармония с чувственото и шикозно излъчване на британката.

За външния вид на дизайнерката няма забележки. Съвършенството струи от всеки един детайл – изискани прически, перфектен избор на аксесоари и страхотни бижута. Чапман обожава обеците в различните им разновидности – от малки семпли модели, до разкошни масивни ювелирни творения.

Гардеробът на дизайнерката е истинска наслада за ценителите на модата. Освен с изобилието от модни творения, той впечатлява с ултра шикозен интериорен дизайн – огледала от венецианско стъкло, луксозни лампиони, антични столове, меки цветове.

„Обичам да си представям, че съм в друго време. Исках дизайнът на гардеробиерната ми да бъде мек и спокоен, да бъде място, където мога да се наслаждавам, докато се обличам“, споделя Чапман в свое интервю.

Автор: Делица Цонева