Nike Free 3.0 Trainer

1
Добави коментар

Nike Free 3.0 Trainer комбинира минимализъм в конструкцията с изключителна стабилност

Nike Free 3.0 Trainer

Ултралек, дишащ и изключително гъвкав, разработен за специфичните изисквания на елитни спортисти по най-авангардните технологии за тренировъчни обувки на марката.

Повече от 20 години Nike проправя пътя в разработването на продукти за тенировки, които водят до изключителни спортни постижения. Тази пролет моделът Nike Free Trainer 3.0 дебютира на пазара на спортни стоки като най-модерната обувка за тренировки на марката, комбинираща минимализъм със стабилност и комфорт.

Оригиналът Nike Air Trainer 1, създаден през 1987 г., въвежда първи технологията Nike Air, която чувствително омекотява петата и има стягащи елементи в предната част на стъпалото. Представен за първи път от феноменалният американски бейзболист Бо Джексън, той е вдъхновен от неговата сила, бързина и невероятен атлетизъм.  Nike Air Trainer 1 е проектиран за специфичните изисквания при тренировки на спортистите и може да се използва в различни спортове. Универсалността му е от ключово значение.

Днес, спортните обувки и облекла в Nike Training, се развиват посредством сложни съчетания от съвременни технологии, предназначени за спортистите в целия свят, които искат да постигат върхови резултати. Фокусирани върху отличната концентрация при тренировка, леки и дишащи, те работят в хармония с естественото движение на тялото.

Чрез новаторски методи при производството, иновации в дизайна и изключителна проницателност за новите тенденции в спорта, Nike преобразява тренировъчните обувки за бъдещето. Nike Free 3.0 Trainer може да се ползва за тренировки в различни спортове. Разработен е за елитни спортисти в челните позиции на световните ранглисти. Това е минималистичен модел, с тегло от 255 грама (43-ти номер при мъжете), оборудван със системата Dynamic Fit, която позволява движение във всички посоки, прилепва добре и предоставя изключителна фиксация на крака по време на тренировки.

„Чрез технологично нови материали и изразителен дизайн ние драстично намалихме теглото и увеличихме гъвкавостта на Nike Free Trainer 3.0, без това да се отрази на здравината им“ казва Лаура Парет, дизайнер на модела.

Nike Free Trainer 3.0 съчетава иновативни материали в горната си част с гъвкавостта и предимствата на предишните Nike Free модели, с цел да се запази максимално естественото движение на крака. Мрежестата горна част на обувките е допълнена с подсилени полиуретанови шнурове, които се разтягат странично според размера на крака, създавайки структура с изключителна стабилност и правят обувката гъвкава, лека и дишаща. Материалът трудно се износва, запазва своята еластичност и е като втора кожа, която следва естествената биомеханика на стъпалото.

Ходилото е друг осезаем пример за прогреса на Nike в тренировъчните обувки. То е изработено от Phylon, леко е, с рефлектиращо омекотяване. Тази обувка по рейтинговата скала Nike Free е 3.0, което означава, че е с нисък профил, предлага изключителна гъвкавост във всички посоки и усещане за движение на бос крак. 

Иновативните търсения при тренировките в спорта наскоро бяха документирани във филм за Бо Джаксън – бащата на Nike Training. Nike винаги ще проектира и произвежда продукти според високите изисквания на спортистите. Компанията следи процесите в световен мащаб в развитието на методите за обучение, тренировки и спортни умения, и според тях допълва с нови елементи моделите си обувки.

Моделът Nike Free Trainer 3.0 се предлага в различни цветове и неговата българска премиера ще бъде през март 2013.