Trend report пролет-лято 2013: Прически :: Codemoda.com

5
Добави коментар
sivushka
sivushka

Топлият сезон носи допълнителни изисквания към актуалните прически – те трябва да са естествени, леки и секси, за да гарантират комфорт в най-горещите дни на годината. За пердстоящото лято експертите на модните къщи се справят отлично с условията, представяйки на модния подиум небрежно разрошени коси, както и кокове и опашки в стил направи си сам. Ето го и пълният списък с актуалните за сезон пролет-лято 2013 прически.

 

ШАЛЪТ като прическа

 

Със сигурност най-забавната, лесна и забележима прическа на годината. Шалът изпреварва по практичност всяка друга идея през този сезон. Той се появява на модния подиум на Dolce & Gabbana, Marc by Marc Jacobs и Rochas, за да донесе екзотика и сексапил на всяка визия. Луксозните разноцветни шалове са омотани около главата, а косата остава назад,прибрана в небрежен кок.

 

 

ЦЕНТРАЛЕН път

 

Всеки нов сезон идва със свое изискване за посоката на разделяне на косата. За пролет-лято 2013 дизайнерите определят централния път за свой фаворит. Класически и неподправен, той е подходящ за абсолютно всяка прическа, както показват от Rochas и Jil Sander, комбинирайки го с ниска опашка, Chanel – с небрежни кокове, Roberto Cavalli – със свободно пуснати коси. 

 

 

СТРАНИЧЕН бретон

 

Любимите странични бретони са алтернативата на централния път през настоящия топъл сезон. Те заменят стилните прави бретони, наложени през студения сезон, за да открият лицето в по-голяма степен и да донесат повече комфорт през топлите месеци. На модния подиум на Chloe, Valentino, Topshop Unique и Marni косите са разделени на дълбок страничен път, а плътния преден кичур е защипан зад ухото.

 

 

КЛАСИЧЕСКА опашка

 

Опашката се завръща с пълна сила, но за разлика от миналото лято, когато беше висока и секси, сега тя е ниска и небрежна. Направена сякаш набързо в домашни условия, класическата прическа се подвизава на модния подиум на Christian Dior, Jil Sander, Anna Sui, Christopher Kane и др. Женственост и непринуденост – това е посланието на актуалната за сезон пролет-лято 2013 опашка.

 

 

СГЪНАТА опашка

 

Ако класическата ниска опашка остане небрежно сгъната на тила, всяка визия си гарантира още по-актуален вид. Защото точно такива са идеите на експертите на моднa къщa Chloe. Подобни са и предложенията от модния подиум на Marni и Chanel. От Marni усукват един кичур коса около сгънатата опашка за допълнителен ефект, а от Chanel завършват прическата с ластик с обемна перла.

 

 

НЕБРЕЖЕН кок

 

Кок, направен вкъщи. Това е пролетното вдъхновение за фризьорите на модни къщи Valentino, Erdem, Ralph Lauren и Bottega Veneta. Те представят на модния подиум небрежни кокове, усукани небрени ниско на тила. Прическата е изключително свежа, непринудено елегантна, ефектна и много лесна за постигане в домашни условия!

 

 

18-03-2013

Автор : Димитрина Топалова

Снимки : Press