Резервации на хотели в България- почивки на море

2
Добави коментар

Хотели в Поморие с bulgariabeachresort.com

Балнеоложкият и морски курорт Поморие е разположен върху тесен скалист полуостров. Градът е основан на 4-ти век преди Христа от гръцки колониалисти и е носил името Аполония. Древното име на града е Анхиало в смисъла край солниците. Днес курортът се радва на популярност като ваканционно селище с богати минерални извори, Спа хотели и красива плажна ивица. Внушителните хотели в Поморие предоставят перфектни условия за лятна почивка или Спа лечение целогодишно. Разнообразните форми на рехабилитация и  съвършенните климатични благодетели прави региона един от най-посещаваните курорти в България. Построените след 2000 година апарт- хотели в Поморие с модерно обслужване „all inclusive“ печелят предпочитание в по-изисканите туристи.
Градът е известен като курорт на първия траките които населяват нашите земи. По късно древните българи го наречат езеро близо до град Свещеното езеро. Използва се като курорт през Средновековието от византийския император Юстиниан Велики, курортът е използвано също и от турски султани от 14-ти до 19-ти век.
  Всяка година много туристи идват тук и се наслаждавайте на почивка в Поморие. В южната част на брега са изградени съвременни апарт хотели в Поморие, предлагащи прекрасни условия за лятна почивка на море.
Има много забележителности в града и около него:
Най-старата сграда в града е църквата Преображение Христово. Отворена през 1764 и осветена като църква тя  представлява три храма и солидна сграда с дървени тавани с две-скатен покрив. Украсата вътре включва шедьоври- икони и дърворезба.
  Църквата Рождество Пресвета Богородица (1890) също е има историческа стойност и е често посещавана. Иконите от светии и апостоли наредени в редове са рисувани от руски майстори с академично образование.
  На мястото на днешния  манастирът“ Св. Георги е имало тракийско светилище. Мраморният релеф на тракийски конник датиращ от 2-ри-3-ти век доказва това. Легендата разказва, че турският управител Селим бей е слезъл с тежко заболяване, бил е кюрд, но той е приел християнската религия. След като станал на възраст, е построил параклис в неговата чест и в които се намира бившата си собственост на манастира.
  Антична куполна гробница се намира в покрайнините на града. Тя е в могила, датиращи от 3-то век. Тя се състои от 22 m дълга засводен коридор, завършващ в кръгъл хол с 1.60м  в диаметър. В средата на залата има куха колона, от която прониква дневна светлина. Според характера си гроба е своеобразен мавзолей, където членовете на семейството са били кремирани. Гробът е истински шедьовър, значително постижение на древната архитектура, без аналог в световната история.
Една от атракциите на града е и винарска изба, която е в близост до града. Много туристи я посещават и дегустират прекрасно вино, с която гр. Поморие е световно известен.

Атрактивни хотели в Поморие !